Uunissa kypsyvät kirsikkatomaateilla, pestolla ja juustoraasteella täytetyt kesäkurpitsat! Ne maistuvat ihanan täyteläisiltä ja saa kaikkien vatsat täyttymään.
Täytetyt kesäkurpitsat
Neljälle lisukkeeksi, kahdelle pääruoaksi
- 2 kesäkurpitsaa
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 100 g pestoa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ pss juustoraastetta (n. 75 g)
- tuoretta basilikaa
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaiverra kesäkurpitsojen sisus. Hienonna sisus. Halkaise tai lohko kirsikkatomaatit. Sekoita kesäkurpitsan sisus, kirsikkatomaatit ja pesto keskenään. Mausta ripauksella suolaa (huomioi, että valmispestossa on suolaa) ja mustapippuria. Jaa täyte kesäkurpitsoille ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista täytettyjä kesäkurpitsoita 225 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on kypsää ja juusto on sulanut ja ruskistunut. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.