Grillatut juustoleivät ja valkosipulihummus toimivat täyttävänä välipalana arjen kiireiden keskellä. Nämä täyttävät jokaisen perheenjäsenen vatsan, nam kuinka hyvää!
Grillatut juustoleivät ja valkosipulihummus
Neljälle
Valmistusaika: 45 min
Valkosipulihummus:
- 460 g valmiiksi liotettuja, huuhdeltuja kikherneitä
- 1 kokonainen valkosipuli
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl tahinia
- puolikkaan sitruunan mehu
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
Grillatut juustoleivät:
- 8 viipaletta paahtoleipää (esim. täysjyvä)
- 2 rkl Dijon kokojyväsinappia
- 12 viipaletta goudaa
- muutama oksa timjamia
- voita
- mustapippuria
Valkosipulihummus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois, niin että kynsien kärjet näkyvät. Mausta suolalla, lisää tilkka öljyä ja kääri folioon. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipuli on pehmennyt. Anna jäähtyä hieman ja purista kynnet kuoristaan. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen, aja sileäksi. Jos hummus tuntuu liian tönköltä, lisää vettä tehosekoittimeen noin 0,5 dl kerrallaan. Voit tehdä hummuksen myös etukäteen odottamaan jääkaappiin.
Grillatut juustoleivät:
Hienonna timjami. Voitele leivät. Käännä viipaleet ja voitele toinen puoli sinapilla. Ripottele päälle hienonnettua timjamia. Lisää kolme juustoviipaletta neljän leivän sinappipuolelle. Nosta loput leivät kansiksi, voipuoli ylöspäin. Paista leivät molemmin puolin paistinpannulla kullanruskeiksi noin 2–3 minuuttia per puoli.
Leikkaa leivät kahtia ja tarjoile valkosipulihummuksen kanssa.