Appelsiinipannukakut ja rahkavaahto! Sesongin parhaat pannarit maustetaan tietenkin kunnon tujauksella appelsiinimehua. Paista taikinasta pieniä lettuja ja käännä, kun näet pinnan kuplivan. Pehmeät pannarit tarjoillaan kuohkean rahkavaahdon kanssa, jonka voit maustaa oman makusi mukaan esimerkiksi appelsiininkuorella tai ripauksella kardemummaa.

Vinkki: Paistetut pannukakut voi nostaa hetkeksi 50-asteiseen uuniin odottamaan ruokailua, näin ne pysyvät lämpiminä.

 

Appelsiinipannukakut ja rahkavaahto

Kahdelle, noin 12 pientä pannukakkua
Valmistusaika: 30 min

Pannukakkutaikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 0,5 dl appelsiinimehua
  • 1 tl appelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • voita paistamiseen

Rahkavaahto:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria

Tarjoiluun:

 

Raasta appelsiinin kuori hienoksi ja lisää kulhoon. Mittaa sekaan maito, sokeri ja appelsiinimehu, sekoita. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon. Siivilöi jauhot nesteen joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon sulatettu voi. Paista pannukakut voissa paistinpannulla keskilämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Käännä pannukakku, kun pinta kuplii.

Valmista rahkavaahto. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Notkista rahka ja vatkaa kermavaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Tarjoile lämpimien appelsiinipannukakkujen kera. Viimeistele annos vielä appelsiininlohkoilla ja marjoilla.