Moni haluaisi syödä enemmän lehtikaalia, mutta pitää makua karvaana tai käsittelyä hankalana.

Oikeastaan lehtikaalin käsittely on yksinkertaista: pese lehdet huolellisesti ja poista paksut ruodit ennen käyttöä. Sen voi nauttia raakana salaatissa, paistaa rapeaksi uunissa lehtikaalisipseiksi tai höyryttää nopeasti, jotta ravinteet säilyvät. Lisäämällä lehtikaalia smoothieihin tai keittoihin saat helposti lisää ravinteita päivittäiseen ruokavalioosi.

Lehtikaalin karvautta voi vähentää muutamalla helpolla tavalla:

  1. Hierominen: Kun hierot lehtikaalin lehtiä käsin hetken aikaa, se pehmenee ja maku muuttuu miedommaksi. Tämä toimii erityisen hyvin, jos käytät lehtikaalia salaateissa.
  2. Happaman lisääminen: Lehtikaalin karvaus pehmenee, jos lisäät esimerkiksi sitruunamehua, etikkaa tai jogurttia ruokiin, joissa käytät sitä. Happamuus tasapainottaa makua ja tuo raikkautta.
  3. Suola. Lisäämällä pienen määrän suolaa käsittelyvaiheessa, saat lehtikaalin herkulliset maut esiin paremmin.

Näillä keinoin saat lehtikaalista herkullista!

Kurkkaa videolta ohjeet!

 

@satokausikalenteri

Lehtikaali on todellista superuokaa, mutta valitettavasti jää monella kaupan hyllylle makunsa vuoksi. Tällä vinkillä lehtikaalisalaatti ei maistu enää puisevalta 🥳 Muista vain kolme asiaa: happo, suola ja hieronta. 🥬⁠ ⁠ Lisää vinkkejä Satokausikalenterissa, tilaa omasi nyt! 🧡⁠ ⁠ #satokausi #satokausikalenteri #sesonkiruokaa #sesonki

♬ original sound – Satokausikalenteri – Satokausikalenteri