Eksoottinen hedelmärahka ja suklaagranola! Huhtikuussa sesonkiruokailijan jälkiruokakulhoon lusikoidaan eksoottista hedelmärahkaa sekä kaurahiutaleista, auringonkukansiemenistä, hasselpähkinöistä ja suklaahipuista sekoitettua suloista suklaagranolaa. Kannustamme kokeilemaan raikasta reseptiä myös aamiaisella!

Vinkki: Jos tarjoilet eksoottisen hedelmärahkan jälkiruoaksi tai kaipaat muuten lisää makeututa, sekoita joukkoon lisäksi sokeria tai hunajaa.

 

Eksoottinen hedelmärahka ja suklaagranola

Kuudelle-kahdeksalle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 prk maitorahkaa (á 200 g)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • reilusti eksoottisia hedelmiä, esim. 1 mango, 1 pepino, 1 veriappelsiini tai appelsiini ja 6 rambutania
  • 8 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 100 g suklaahippuja

 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Kuori ja pilko hedelmät pieniksi paloiksi, sekoita rahkan joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon. Leikkaa hasselpähkinät veitsellä puoliksi tai rouhi ne kevyesti. Sekoita pähkinät, auringonkukansiemenet, kaakaojauhe ja suola kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää rypsiöljy ja hunaja.

Levitä granola leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 125 asteisessa uunissa 50 minuutti. Sekoita puolessa välissä ja tarkkaile loppuvaiheessa, ettei pähkinät kärähdä. Ripottele suklaahiput hieman jäähtyneen granolan päälle ja anna jäähtyä loppuun.

Granola säilyy tiiviissä purkissa huoneenlämmössä pari viikkoa.