Suolaista vai makeaa? Makuasioista ei kannata kiistellä, mutta kumpaa tahansa kannatatkaan, mansikka on aina nappivalinta. Grillattu lohi mansikkasalsalla on kesäkekkereiden tähti, joka on taivaallisen hyvää.

 

Grillattu lohi mansikkasalsalla

Neljälle

  • 800 g lohi– tai kirjolohifileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä

Mansikkasalsa:

 

Mausta lohifilee suolalla ja mustapippurilla. Sudi lohen pintaan hieman öljyä. Grillaa lohifilee, ensin nahkapuoli alaspäin ja sitten hetki toisinpäin, jotta pintaan tulee kaunis väri. Lohta ei kannata kypsentää liikaa, se saa jäädä meheväksi.

Mansikkasalsaa varten perkaa ja pilko mansikat. Hienonna nippusipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili, poista siemenet halutessasi. Hienonna basilika. Sekoita kaikki mansikkasalsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile grillatun lohen kanssa.

Grillattu lohi mansikkasalsalla