Raikas vaihtoehto kesään on grillattu vesimelonisalaatti. Grillattuna vesimelonin maku tiivistyy entisestään ja maistuu taivaallisen herkulliselta.
Vinkki: Vesimeloni sammuttaa janon kesähelteillä. Kuori ja leikkaa meloni kuutioiksi, pakasta. Lisää pakastetut melonikuutiot tehosekoittimeen mintun ja limettimehun kanssa ja pyöräytä maistuva vesimeloni-slushie.
Grillattu vesimelonisalaatti
Neljälle
Valmistusaika: 45 min
Salaattipohja:
- 2 dl kvinoaa
- 1 kg vesimelonia
- 250 g kurkkua
- 1 dl minttua hienonnettuna
- 200 g fetajuustoa
- 100 g salaattisekoitusta
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Paahdetut kikherneet:
- 1 prk kikherneitä (230 g valutettuna)
- 1 rkl öljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Huuhtele kikherneet ja kuivaa puhtaalla keittiöliinalla tai talouspaperilla. Hiero liinalla kikherneistä kuoret irti, nypi ne pois ja siirrä kikherneet isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, sekoita. Levitä kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda uunissa 15 minuuttia.
Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaisesti, anna jäähtyä hetki.
Leikkaa vesimeloni isoiksi viipaleiksi, älä poista vielä kuoriosaa, näin melonia on helpompi käsitellä grillissä. Levitä hieman öljyä viipaleiden pintaan. Grillaa tai paista parilalla molemmin puolin 2–3 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, poista sitten kuoriosa. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi
Kuutioi kurkku ja hienonna minttu.
Lisää isoon kulhoon keitetty kvinoa, vesimeloni, minttu ja kurkku. Murusta joukkoon fetajuusto ja lisää muut ainekset. Sekoita ja tarjoile heti.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.