Ihana kukkakaali! Kukkakaalinugetit raikkaalla rahkadipillä maistuvat niin naposteluun kuin mainioksi lisukkeeksi ruoan kanssa. Maista ja ihastu!

 

Kukkakaalinugetit raikkaalla rahkadipillä

4 annosta
Valmistusaika: 45 min

Kukkakaalinugetit :

  • 1 kukkakaali (noin 700 g)
  • 4–5 dl rasvatonta piimää
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 200 g pankojauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Rahkadippi:

  • 1 prk (200 g) maitorahkaa
  • 5–10 basilikan lehteä
  • 1 tl valkosipulia raastettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

 

Valmista rahkadippi. Hienonna basilikanlehdet ja raasta valkosipuli. Lisää rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja nosta kylmään tekeytymään.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese kukkakaali ja poista lehdet. Irrota nuput ja laita ne sivuun odottamaan. Mittaa laakeaan astiaan vehnäjauhot, toiseen Valio Luomu piimä ja kolmanteen pankojauhot sekä mausteet. Sekoita pankojauhoseos huolellisesti.

Dippaa kukkakaalinuput ensin vehnäjauhoihin, sitten piimään ja lopuksi pankojauhoihin, nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista kunnes olet levittänyt kaikki kukkakaalinuput. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Varo, ettei kukkakaalinugetit pala. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaikka pitaleivän välissä maukkaan rahkadipin kera.