Raikas sitrus-hedelmäsalaatti valmistetaan sesongin maukkaista hedelmistä. Salaatin kirpeä ja raikas maku saa energia tasot nousemaan kaamosajan jälkeen!
Vinkki: Älä heitä sitrushedelmien kuoria pois. Hyödynnä hyvin pestyjä kuoria erilaisten marinadien ja kastikkeiden maustamiseen tai lisää raastettua kuorta vaikka maustevoihin.
Raikas sitrus-hedelmäsalaatti
Neljälle
Valmistusaika: 30 min
- 2 veriappelsiinia
- 2 mandariinia
- 1 verigreippi
- 1 greippi
- 1 appelsiini
- 1 granaattiomena
Mausteliemi:
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl vettä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
- rouhittuja pistaasipähkinöitä tai muita pähkinöitä
- vaniljakastiketta
- minttua tai sitruunamelissan lehtiä
Valmista mausteliemi. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta hellalta ja anna jäähtyä.
Kuori sitrukset terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin niin, että leikkaat samalla valkoiset kalvot pois. Leikkaa sitruslohkot ohuiksi siivuiksi ja siirrä kulhoon. Kaada mausteliemi päälle ja sekoita.
Kuori granaattiomena ja kerää siemenet talteen. Annostele hedelmäsalaatti kulhoihin, koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinöillä ja mintunlehdillä. Viimeistele vaniljakastikkeella ja tarjoile heti. Hedelmäsalaatti sopii hyvin kevyeksi jälkiruoaksi tai välipalaksi.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.