Sesonkiruokailijaa ilahduttaa erityisesti maasta puskevat punertavat raparperinvarret. Vaniljainen raparperihillo valmistuu uunissa ja maistuu niin arkena kuin juhlissakin.

Vinkki: Helppoa uunihilloa voi valmistaa muistakin hedelmistä ja marjoista. Kokeile esimerkiksi omena-persikkahilloa!

 

Vaniljainen raparperihillo uunissa

2–3 dl hilloa
Valmistusaika: 1 h

 

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pese raparperinvarret ja leikkaa paloiksi. Siirrä palat uuninkestävään astiaan ja mittaa joukkoon sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi ulos siemenet veitsen kärjellä, lisää astiaan. Lisää myös vaniljatangon kuoret. Purista sitruunamehu raparperien sekaan ja sekoita perusteellisesti. Paahda raparpereita uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Poista vaniljatanko. Murskaa raparperit haarukalla ja anna jäähtyä. Säilytä puhtaassa lasipurkissa. Tarjoile hillo lettujen kanssa tai vaikka jäätelön ja mansikoiden kaverina.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Raparperihillo