Elokuussa kauppoihin saapuvat tuoreet kotimaiset tarhapavut. Ne ovat ihana lisuke sellaisenaan nopeasti keitettynä, mutta toimivat myös tämän simppelin piirakan täytteenä kesäkurpitsan kanssa. Sadonkorjuupiirakka on herkullinen suolainen, joka maistuu jokaiselle!

Vinkki: Tuoreet vihreät pavut on aina kypsennettävä ennen syömistä. Älä kypsennä papuja kuitenkaan liikaa, sillä ne menettävät helposti maun ja rakenteen. 5 minuuttia keittäen tai 10 minuuttia uunissa paahtaen riittää.

 

Sadonkorjuupiirakka

Kuudelle
Valmistusaika: 30 min

  • iso lehtitaikinalevy (600 g)
  • 1 kananmuna
  • ½ ruukkua minttua
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 pieni sitruuna, kuori
  • 250 g ricottajuustoa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 250 g taitepapuja
  • 3 rkl oliiviöljyä

 

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Aseta sulatettu lehtitaikinalevy uunipellille leivinpaperin päälle. Kauli taikinaa hieman suuremmaksi. Leikkaa taikinan reunoista 1 cm kehys ja taita kohti keskustaa. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele reunat kananmunalla. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Jos taikina kohoaa paljon uunissa, voit painella sen tasaiseksi ennen täyttämistä.

Hienonna  minttu ja basilika. Säästä ⅓ yrteistä koristeluun. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa. Sekoita yrtit sekä sitruunankuori ricottajuuston joukkoon. Lisää juustoon myös voitelusta jäänyt muna, suola ja hieman mustapippuria. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Esikeitä taitepavut. Napsauta pavuista tyvi pois. Kiehauta kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Upota taitepavut kuumaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtaise kylmällä vedellä. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.

Pyörittele kasvikset oliiviöljyssä ja asettele ne esipaistetun piirakan päälle. Paista vielä 12-15 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä.

Koristele yrteillä ja tarjoa hieman jäähtyneenä.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.