Tämä espanjalaistyylinen tapasherkku valmistuu kotimaisesta silakasta. Boquerones -valkosipulisilakat sopivat niin kalapöytään kuin alkupalaksi hyvän leivän kanssa. Resepti on simppeli, mutta vaatii hieman ennakointia, sillä silakat saavat levätä ensin vuorokauden etikkakylvyssä ja toisen marinadissa. 

Vinkki: Muista hyödyntää persiljasta myös varret. Silppua ne terävällä veitsellä hienoksi.

 

Boquerones -valkosipulisilakat

Neljälle
Valmistusaika: 15 min + 2 vuorokautta

Päivä 1.

Huuhtele fileet ja poista nahka työntämällä peukalo nahan ja fileen väliin. Lado fileet kerroksittain laakeaan kannelliseen astiaan ja ripottele suolaa väliin. Peitä fileet etikalla ja anna kypsyä noin vuorokausi jääkaapissa kannen alla.

Päivä 2.

Valuta etikkaliemi pois ja asettele fileet jälleen kerroksittain. Ripottele väliin valkosipulisilppua, hienonnettua lehtipersiljaa, suolaa ja mustapippuria. Peitä fileet kauttaaltaan oliiviöljyllä ja anna kalojen marinoitua vielä vuorokausi.

Päivä 3.

Kalat ovat valmiita syötäväksi ja säilyvät kannellisessa astiassa noin viikon. Tarjoa esimerkiksi hyvän vaalean leivän kera.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.