Helmikuussa herkutellaan helpoilla bataattipihveillä, joiden kylkeen tehdään mielettömän maukasta mangotzatzikia! Syvän keltaisena hehkuvan mehukkaan mangon ja täyteläisen jogurtin liitto on taputelta taivaassa. Helpot bataattipihvit ja mango-tzatziki on nopea valmistaa ja maistuu ihanan hyvältä.
Helpot bataattipihvit ja mango-tzatziki
Neljälle
Bataattipihvit:
- 1 iso bataatti (800 g)
- 2 pientä sipulia
- 2 rkl voita + lisää paistamiseen
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ripaus chiliä
Mangotzatziki:
- 1 mango
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- ½ sitruunan kuori ja mehu
- 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- suolaa
Lisäksi:
- sitruunalohkoja
- salaattia, leipää ja/tai keitettyä riisiä tai ohraa
Kuori ja kuutioi bataatti. Höyrytä kuutiot kypsiksi (n. 20 minuuttia palojen koosta riippuen) ja soseuta. Anna jäähtyä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita bataattisose, kuullotetut sipulit, kananmunat ja korppujauhot keskenään. Mausta suolalla, muutamalla pyöräytyksellä mustapippuria sekä chilillä.
Muotoile massasta kostutetuissa käsissä pihvejä ja paista ne keskilämmöllä voissa lettupannulla molemmin puolin kauniin ruskistuneiksi. Tarjoile lämpiminä mangotzatzikin, sitruunalohkojen ja mieluisten lisukkeiden kera.
Kuori mango ja leikkaa se irti keskellä olevasta kivestä. Hienonna mangon hedelmäliha. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita mango, valkosipuli ja turkkilainen jogurtti keskenään. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla, hienonnetulla tillillä ja suolalla. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.