Kaupallinen yhteistyö: Fresh Servant
Tekeekö mielesi kasvispihvejä, mutta raastamiseen ei ole aikaa? Fresh Servantin Hetki-salaatit ja ruoanlaittotuotteet on esikäsitelty puolestasi, joten voit keskittyä kokkaamiseen ja mausteilla irrotteluun. Esittelemme kaksi Hetki-kasvisreseptiä, jotka viimeistellään sesongin raikkailla yrteillä ja sitruunalla. Näissä Hetkissä maistuu kevät!
Helppoa ja luovaa herkuttelua
Kasvispitoinen ruoka tuo elämään virtaa ja värejä. Fresh Servantin Hetki-tuotteet tekevät kasvispitoisesta kokkailusta entistä helpompaa, sillä valmiiden aterioiden lisäksi tuoteperheeseen kuuluu esikäsiteltyjä ruoanlaittotuotteita, kuten valmiita Kasvispihvimixejä.
Ne nopeuttavat kauppareissuja ja ruoan esivalmistelua, sillä sinun ei tarvitse valita, punnita, pestä ja raastaa kasviksia. Pussi vain auki, ja voit siirtyä saman tien kokkailun luovaan vaiheeseen ja ruoasta nauttimiseen. Kätevän kokoiset pakkaukset taklaavat hävikkiä, sillä voit ostaa tasan sen verran kasviksia kuin tarvitset.
Hetki-tuotteet tekevät kokkailusta myös monipuolista. Kun mielesi tekee perinteisempiä makuja, voit tehdä Hetki Kasvispihvimixistä kasvispihvejä. Kun haluat kokeilla jotain uutta, paista Kasvispihvimixistä japanilainen munakas eli okonomiyaki. Saat Hetki-ruokiin helposti vaihtelua, kun tuunaat niitä sesongin kasviksilla ja yrteillä, jotka löydät aina näppärästi Satokausikalenterista®. Voit siis loihtia samasta kasvispohjasta monenlaisia ruokia vuodenajan ja omien fiilistesi mukaan – jopa kokonaisen illallisen useine ruokalajeineen.
Kevään makua yrteistä ja sitruunasta
Nyt esittelemme kaksi Hetki-reseptiä, joiden avulla pääset makumatkalle omassa keittiössäsi, eikä reissuun kulu aikaakaan kuin vartista puoleen tuntiin.
Porkkanaa, valkokaalia ja purjosipulia sisältävästä Hetki Kasvispihvimix Oranssista kokataan japanilainen omeletti eli okonomiyaki, joka maustetaan soijalla ja misolla. Annos on kuin kevät lautasella, sillä värikkäiden kasvisten lisäksi se on täynnä tuoksuja. Pihvien lisukemajoneesi nimittäin maustetaan tuoreella korianterilla.
Kesäkurpitsaa, valkokaalia ja purjosipulia sisältävästä Hetki Kasvispihvimix Vihreästä paistetaan rapeat kasvispihvit, jotka saavat välimerellistä twistiä halloumista. Mehevät pihvit nautitaan perunamuusin ja hernekastikkeen kera, ja lisukkeet maustetaan sesongin aromikkaimmalla hedelmällä eli sitruunalla. Hernekastike saa vielä syvyyttä luonnonjugurtista ja basilikasta.
Okonomiyaki japanilainen kasvispannukakku
2–4 annosta
Valmistusaika: 15 min
Ainekset:
- 1 pss (250 g) Hetki Kasvispihvimix Oranssi
- 5 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl misoa
- 2–4 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Maustekastike:
- 3 rkl osterikastiketta
- 2 rkl worcesterkastiketta
- 2 rkl ketsuppia
Lisäksi:
- 2 rkl majoneesia
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- ½ ruukkua korianteria
Laita Oranssi kasvispihvimix-pussin ainekset kulhoon. Lisää munat, vehnäjauhot ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja misotahnalla. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinamaiseksi seokseksi.
Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Kaada pannulle puolet taikinasta ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi lastan avulla. Paista keskilämmöllä muutama minuutti. Käännä pannukakku varovasti kahden lastan avulla ja kypsennä myös toiselta puolelta pari minuuttia. Paista toinen pannukakku samalla tavalla.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Nosta okonomiyakit tarjoiluastialle ja viimeistele ne maustekastikkeella, majoneesilla, seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.
Vinkki: Paista taikinasta kaksi isoa tai useampi pienempi okonomiyaki.
Kasvispihvit halloumilla
4 annosta / 10 kasvispihviä
Valmistusaika: 20 min + muusin ja kastikkeen valmistaminen
- 1 pss (250 g) Hetki Kasvispihvimix Vihreä
- 2 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- 2 tl oreganoa
- 1 tl paprikajauhetta
- ¼ tl mustapippuria
- 2–4 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Sitruuna-perunamuusi:
- 800 g jauhoisia perunoita
- noin 1 litra vettä
- 1 tl suolaa
- 1 sitruunan kuori
- ½ sitruunan mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2–3 dl perunoiden keitinvettä
Hernekastike:
- 1 pss (200 g) pakasteherneitä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- ½ ruukkua basilikaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
Sekoita kulhossa kasvikset, kananmunat, vehnäjauho. Raasta halloumijuusto ja lisää se sekä mausteet kulhon. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja tekeytyä sen aikaa, kun valmistat lisukkeet.
Kuori ja pilko perunat. Laita perunat kattilaan, lisää vettä niin että ne juuri ja juuri peittyvät ja mausta suolalla. Keitä perunat kypsiksi. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja siivilöi perunat. Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa raastimen pienellä terällä. Purista mehu perunoiden joukkoon, lisää kuoriraaste ja öljy. Soseuta perunat ja ohenna muusia lisäämällä keitinvettä vähän kerrallaan.
Sulata herneet ja laita ne tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon sauvasekoitinta varten. Lisää jogurtti, basilikaa ja sitruunan mehua. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.
Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista kasvispihvit muutamassa erässä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja kullanruskeita. Tarjoile pihvit muusin ja hernekastikkeen kanssa.
Kaipaatko värikkäitä vaihtoehtoja päivän eri ruokahetkiin? Tutustu Hetki- tuotteisiin ja resepteihin sekä Satokausikalenterin® inspiroiviin vinkkeihin. Muista myös seurata Instagramissa @lounashetki
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin® kanavissa @satokausikalenteri, joissa jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin herkuista.