Kaupallinen yhteistyö Apetit

 

Kaipaatko helppoa tarjottavaa kesän juhliin tai ihan vain piristystä arki-iltoihin? Tässä on kaksi ihanaa reseptiä, jotka valmistuvat nopeasti tarjolle. Tyylikkäät tarjottavat viimeistellään Apetitin uusilla öljyillä. 

 

Uudet Apetit salaattiöljy ja Apetit pizza- ja pastaöljy viimeistelevät annokset

Kun pizzanhimo on kovimmillaan, voi valmistuksessa vähän oikaista! Helpot ja nopeat minipizzat valmistuvat valmiista voitaikinalevyistä, ja ne aateloidaan uunituoreina Apetit Pizza- ja pastaöljyllä – pian keittiön täyttää ihana pizzan tuoksu! Täytteiden kanssa voit sooloilla vapaasti, vain taivas on rajana.

Pizzan kylkeen valmistuu helposti ihana, varsiparsakaalista valmistettu broccolinisalaatti. Muutamista elementeistä koostuva tyylikäs salaatti yhdistelee sitruunan raikkautta, paahdetun broccolinin makua ja fetan kermaisuutta. Salaatti viimeistellään rapeilla mantelilastuilla, seesaminsiemenillä sekä Apetit Salaattiöljyllä. Tästä reseptit seuraavaan brunssi- tai juhlapöytään.

Minipizzat

Tässä supernopea ja helppo resepti minipizzoihin, jotka viimeistellään uudella Apetit Pizza- ja pastaöljyllä.

 

Annoksia 10

Valmistusaika: 30 min

 

  • 500 g voitaikinalevyjä (yhteensä 10 neliöpalaa)
  • 2-3 kpl suuria tomaatteja
  • 150 g mozzarellaa
  • ruukullinen basilikaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • Apetit Pizza- ja pastaöljyä
  • Balsamicosiirappia

 

Levitä voitaikinalevyt sulamaan ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Leikkaa tomaatit parin sentin viipaleiksi.

Leikkaa taikinalevyt neliöiksi ja ohenna neliöitä hieman kaulimella.

Asettele taikinalevyjen keskelle basilikanlehtiä, osa mozzarellasta revittynä ja 1–2 tomaattiviipaletta. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Taittele taikinan reunat hieman tomaattien päälle siten, että saat aikaan pyöreitä minipizzoja. Nipistä taikinan saumat tiukasti kiinni.

Viimeistele lopulla mozzarellalla ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista minipizzoja uunissa 18–20 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

Anna pizzojen hetki jäähtyä ja sivele pinnalle Apetit Pizza- ja pastaöljyä. Viimeistele balsamicosiirapilla.

 

Broccolinisalaatti

Uunissa napakoiksi paahdetut broccolinit saavat alleen rucolaa ja babypinaattia, ja kastikkeessa maistuu raikas sitruuna ja maukas valkosipuli. Lisää paahteista makua ja rapeaa rakennetta tuovat paahdetut mantelilastut ja seesaminsiemenet. Halutessasi voit korvata fetan vaikkapa vuohenjuustolla tai pehmeällä mozzarellalla.

 

Annoksia: 3

Valmistusaika: 40 min

 

 

Kastike:

Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset yhteen.

Leikkaa kuorittu punasipuli veitsellä ohuiksi suikaleiksi ja sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Anna marinoitua hetki jääkaapissa.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paahda mantelilastut ja seesaminsiemenet uunissa n. 5 min., kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä. 

Asettele broccolinit uunipellille leivinpaperin päälle, sivele niiden pintaan Apetit Salaattiöljyä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda broccolineja 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.

Sekoita salaattivadille babypinaatit ja rucolat.

Asettele edellisten päälle paahdetut broccolinit, marinoidut punasipulit sekä paahdetut mantelit ja seesaminsiemenet.

Murustele fetajuusto salaatin päälle ja viimeistele lopulla kastikkeella.

 

Lisää nopeita, arkea helpottavia reseptejä löydät Apetit-verkkosivuilta. Ota myös Instagram-tili seurantaan @apetitruoka!

Pysy linjoilla Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokausi-kasviksista.