Väriä lautaselle tuo pirteä purppurabataattihummus. Hummus sopii leivän päälle kuin herkkutahnana erilaisten kasvisten kanssa.

Vinkki: Älä valuta viemäriin säilöttyjen kikherneiden lientä eli aquafabaa. Lientä voi käyttää kananmunan valkuaisen tapaan esimerkiksi vegaanisessa marengissa tai kakkujen kuorrutuksessa.

 

Pirteä purppurabataattihummus 

8 annosta
Valmistusaika: 45 min

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pese bataatti huolellisesti. Töki bataattiin reikiä haarukalla ja laita uuniin paahtumaan noin puoleksi tunniksi. Kun bataatti on kypsä, nosta se uunista ja anna jäähtyä hetki. Halkaise bataatti ja kaavi sisus tehosekoittimeen. Valuta ja huuhtele kikherneet, lisää tehosekoittimen kulhoon. Mittaa sekaan muut ainekset. 

Aja tasaiseksi tahnaksi välillä reunoja kaapien. Voit lisätä hieman vettä tai kikherneiden lientä hummukseen, mikäli tehosekoitin ei jaksa pyörittää massaa tai se tuntuu liian tönköltä. 

Tarjoile hummus esimerkiksi pitaleipien, falafelien ja pikkelöityjen punasipuleiden kanssa. 

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista. 

Purppurabataattihummus