Hokkaidokurpitsa on japanilainen, usein pisaranmuotoinen tai pyöreä talvikurpitsalajike, jonka kuori on kirkkaan oranssi tai punertava. Sen malto on kiinteää, syvän oranssia ja maultaan makeaa, hieman pähkinäistä ja täyteläistä. Erityistä hokkaidokurpitsassa on, että sen kuorta ei tarvitse kuoria, sillä se pehmenee kypsennettäessä. Valitse kiinteä, kolhiintumaton kurpitsa, joka tuntuu kokoonsa nähden painavalta.
Käyttövinkit
Kypsennettynä: Erinomainen uunissa paahdettuna, keitoissa, soseissa, pataruoissa ja risotoissa.
Leivonta: Soseutettuna sopii makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin, kuten piirakoihin ja leipiin.
Siemenet: Paahda pestyt siemenet ja käytä naposteltavina tai salaattien päällä.
Pannulla paistettuna: Kuutiot tai viipaleet ovat herkullisia voin ja yrttien kanssa paistettuna.