Kiinankaali muodostaa pitkulaisen, tiiviin tai hieman löyhemmän kerän. Sen lehdet ovat vaaleanvihreitä tai kellertäviä ulkoa ja lähes valkoisia sisältä. Lehdet ovat poimullisia ja rapeita, ja niissä on leveä, mehevä lehtiruoti. Maku on mieto, hieman makea ja pehmeämpi kuin valkokaalilla. Valitse napakka, painavan tuntuinen kerä, jonka lehdet ovat tuoreita ja virheettömiä. Huuhtele kiinankaali huolellisesti ennen käyttöä.

Käyttövinkit

Sellaisenaan: Rapeana ja mietona sopii hyvin salaatteihin, joko sellaisenaan tai muiden kasvisten kanssa. Valmistettuna: Kestää hyvin kuumennusta. Käytä vokkeihin, keittoihin, patoihin ja kääryleisiin. Kokeile myös grillattuna tai höyrytettynä. Tärkeä raaka-aine korealaisessa hapatetussa kimchi-salaatissa.