Kaupallinen yhteistyö Herra Snellman

 

Kevät on täällä! Kevätaurinko paistaa säteillään lisäenergiaa elämän kaikille osa-alueille, myös keittiöön. Kevät on kokkailussa inspiraation, raikkaiden makujen ja grillikauden aloituksen aikakausi. Keräsimme artikkeliin 18 ihan uutta reseptiä – ja jokaiselle löytyy jotakin! Nappaa suosikkisi talteen. Ihania kokkailuhetkiä! 

 

Kevään sesonki näkyy lautasella 

Kevään lähestyessä on aika vaihtaa raskaat talviset ruoat raikkaisiin ja kevyempiin vaihtoehtoihin. Salaatit ovat täydellinen valinta tähän tarkoitukseen, ja erilaiset salaatit ovat erinomainen lisuke lihalle ja grilliruoalle. Kevään tuoreet raaka-aineet tekevät niistä entistäkin houkuttelevampia.

Tästä artikkelista löydät reseptit esimerkiksi somessa villinneeseen Green Goddess -salaattiin, pikkelikasviksiin, raikkaaseen hunajamelonikurkkusalaattiin ja rouskuvaan porkkanainkiväärisalaattiin. 

 

Arkiruoka ei tarkoita tylsää ruokaa 

Kevät on kiireistä aikaa monille, mutta se ei tarkoita, että ruoanlaittoon ei olisi aikaa. Valmistaudu arki-iltojen haasteisiin herkullisilla ja nopeilla resepteillä, jotka valmistuvat käden käänteessä. Valon lisääntyessä löytyy usein energiaa uuden kokeilemiselle keittiössäkin. Arki-iltoja pelastamaan voit kokeilla esimerkiksi herkullista shaksukaa lihapullilla, kolmen salamin pannupitsaa tai tulisia nduja-gnochheja. 

shaksuka

Shaksuka lihapullilla

Lähi-idän klassikko Shaksuka saa tässä herkullisessa reseptissä twistiä lihapullista! Shakshuka on myös loistava hävikinsyöjä — mukaan voit heittää ylijääneitä vihanneksia jääkaapin pohjalta. 

 

Annoksia: 6

Valmistusaika: 50 min

 

 

Lisää laakealle pannulle (halkaisija 30 cm) 2 rkl voita ja ruskista lihapullat keskilämmöllä. Siirrä lihapullat pois pannulta ja jätä odottamaan.

Suikaloi suippopaprikat, hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa huuhdellut varsisellerin oksat noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Murskaa korianterinsiemeniä kevyesti veitsen lappeella.

Lisää pannulle 2 rkl voita ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle savupaprika ja korianterinsiemenet ja jatka kuulottamista vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä. 

Lisää pannulle suippopaprikat ja varsiselleri. Lisää voita tarvittaessa. Kypsennä noin viisi minuuttia keskilämmöllä.

Lisää pannulle säilyketomaatit liemineen. Huuhtele tölkit vedellä (n. 1 dl per tölkki) ja lisää vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kevyesti poreillen, ilman kantta, noin 10 minuuttia. Murskaa tomaatit kevyesti haudutuksen aikana.

Halkaise kirsikkatomaatit sekä oliivit ja lisää pannulle. Sekoita ja jatka hauduttamista vielä toiset 10 minuuttia keskilämmöllä, ilman kantta.

Hienonna basilika. Lisää lihapullat sekä ¾ basilikasta pannulle ja sekoita. 

Tee shaksukan pinnalle pieniä kuoppia ja kaada kananmunat koloihin yksi kerrallaan. Anna kypsyä 10–15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.

Viimeistele shakshuka ripottelemalla loput basilikasta sen päälle.

 

VINKKI! Lisää shakshukaan aluksi kananmunan valkuaiset ja lisää keltuaiset kypsennyksen loppuvaiheessa pariksi minuutiksi. Tällöin keltuainen jää juoksevaksi ja kauniin keltaiseksi.

bao bun

Bao bun -sämpylät possulla

Tämä resepti sopii keväiseen illanviettoon ja tekee varmasti vaikutuksen vieraisiin. Raikas salaatti yhdistettynä korealaiseen tyyliin maustettuun fileepihviin on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa! 

 

Annoksia: 8 bao bunia (2 kpl / hlö)

Valmistusaika: 40 min

 

1 pkt (460 g) Maatiaispossun nopea ja murea fileepihvi Korean bbq

 

Hunajameloni-kurkkusalaatti:

  • 1 kurkku
  • ½ (700 g) hunajameloni
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • ¼ tl kuivattuja chililastuja
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ rku korianteria

 

Bang bang -kastike:

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl sriracha-kastiketta
  • 2 tl hunajaa

 

Lisäksi:

  • 8 kpl valmiita bao bun -sämpylöitä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä koristeluun
  • 4 oksaa tuoretta korianteria koristeluun
  • 1–2 kevätsipulia koristeluun

 

Valmista hunajameloni-kurkkusalaatti. Halkaise meloni, poista siemenet, kuori. Viipaloi kurkku ja hunajameloni ohuiksi viipaleiksi.

Raasta valkosipulinkynnet ja sekoita ne viinietikan, soijan, öljyn, chilin ja sokerin kanssa.

Sekoita kurkku, meloni ja kastike kulhossa keskenään. Anna salaatin maustua sen aikaa, kun valmistat fileepihvin. Viimeistele salaatti seesaminsiemenillä ja hienonnetulla korianterilla.

Valmista Bang bang -kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään pienessä kulhossa.

Kypsennä Maatiaispossun fileepihvit grillissä 2,5 minuuttia per puoli.

Lämmitä bao bun -sämpylät pakkauksen ohjeiden mukaisesti esimerkiksi mikrossa tai höyrytyskattilassa. Viipaloi fileepihvit ohuehkoiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Tarjoile kaikki raaka-aineet erikseen, jolloin jokainen ruokailija voi kasata sämpylänsä itse tai kasaa sämpylät valmiiksi.

Voit kasata sämpylät myös valmiiksi: lisää lämmitetyn sämpylän sisälle vähän Bang bang -kastiketta, 2-3 palaa Maatiaispossun fileepihviä ja meloni-kurkkusalaattia. Koristele seesaminsiemenillä, kevätsipulilla ja korianterilla.

 

misomarinoitu possu

Misomarinoitua possua grillissä 

Tällä reseptillä avataan grillikausi pamauksella! Herkullinen misomarinadi on yllättävän helppo valmistaa ja antaa upean maun lihalle. 

 

Annoksia: 5

Valmistusaika: yli 60 min

 

1 pkt (550 g) Maatiaispossun fileepihvejä

 

Marinadi:

  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl vaaleaa misotahnaa
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl fariinisokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

 

Miso-maustevoi:

  • 100 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 tl vaaleaa misotahnaa
  • 5 kpl ruohosipulin varsia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • ⅓ tl rouhittua mustapippuria

 

Kurkkusalaatti:

  • 3 kpl kurkkua (mahdollisimman kapeita ja pitkiä)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl soijaa
  • 5 tl valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • koristeluun n. 3 rkl korianteria ja/tai syötäviä kukkia

Valmista miso-maustevoi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli, raastettu valkosipuli muiden maustevoin raaka-aineiden kanssa. Muotoile maustevoi tangoksi kelmun tai leivinpaperin avulla. Leikkaa voi jähmettyneenä vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Valmista lihan marinadi. Sekoita raastettu valkosipuli ja inkivääri muiden marinadin raaka-aineiden kanssa. Hiero marinadi possupihvien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun valmistat kurkkusalaatin.

Valmista kurkkusalaatti. Pese kurkut ja aseta ne leikkuulaudalle kahden kertakäyttöisen syömäpuikon väliin. Leikkaa kurkkuihin toiselle puolelle mahdollisimman ohuita poikittaisviiltoja syömäpuikkoihin asti, reilun millin välein. Pyöräytä kurkut ympäri ja leikkaa toiselle puolelle vinoja leikkauksia syömäpuikkohin asti (noin 40 asteen kulma) mahdollisimman ohuelti.

Siirrä kurkut kulhoon ja hiero suola kevyesti kurkkujen pintaan ja anna levätä huoneenlämmössä 5 minuuttia. Huuhtele kurkut siivilässä kylmän, juoksevan veden alla, kunnes kaikki suola on huuhtoutunut pois.

Sekoita soija, rapea valkosipuli chilikastikkeessa, riisiviinietikka ja seesamiöljy keskenään. Kaada kastike kurkkujen päälle. Koristele salaatti syötävillä kukilla ja yrteillä.

Kypsennä fileepihvit. Kaavi suurin osa marinadista pois fileepihvien pinnalta. Kypsennä pihvit grillissä keskilämmöllä noin 2,5 minuuttia per puoli.

Aseta maustevoi pihvin pinnalle ja tarjoile kurkkusalaatin kanssa.

 

voileipäkakku

Voileipäkakkurulla kinkkutäytteellä 

Voileipäkakku on kahvipöydän klassikko, ja sen voi tehdä monella tapaa. Täytteitä muuttamalla voileipäkakku taipuu moneen. Kokeile ensi kerralla tätä reseptiä! 

 

Annoksia: 10 henkilölle

Valmistusaika: yli 60 min

 

Täyte:

 

Lisäksi:

  • 12 kpl isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • ½ dl maitoa kostutukseen

 

Kuorrute:

  • 1 pkt (200 g) ruohosipulituorejuustoa
  • 1–3 tl ranskankermaa
  • 4 kpl ruohosipulin varsia
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

 

Koristeluun:

 

Valmista voileipäkakun täyte. Leikkaa ylikypsä kinkku kuutioiksi. Hienonna ruoho- ja kevätsipuli. Leikkaa paprika muutamaan osaan. Lisää kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja kaulitse leipäviipaleet yksittäin mahdollisimman ohuiksi. Asettele viipaleet vieri viereen, hieman lomittain, pöydälle levitetyn tuorekelmun päälle. Kauli leipälevyä vielä ohueksi ja paina erityisen huolella kohdista, joissa leipäviipaleet ovat lomittain. Kastele leipälevy kevyesti maidolla esimerkiksi pullasudin avulla.

Levitä kinkkutäyte tasaisesti kostutetun leipälevyn päälle. Rullaa tiukaksi kääretortuksi kelmun tai leivinpaperin avulla. Kääri valmis rulla vielä puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista kuorrute sekoittamalla kuorrutteen raaka-aineet kulhossa keskenään.

Valmistele koristeet. Halkaise kirsikkatomaatit, hienonna kevätsipuli, leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita kuorimaveitsen avulla ja pippurikinkusta ruusukkeita. Leikkaa salamitangot pieniksi paloiksi.

Aseta rullattu kinkkuvoileipäkakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrute päälle. Koristele kurkkusuikaleilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla, leikkeleruusukkeilla, kevätsipulilla ja syötävillä kukilla. Asettele salamipaloja ja ripottele seesaminsiemeniä voileipäkakkurullan sivuille.

 

Sliderit eli minihampurilaiset

Sliderit saattavat olla tuttu konsepti amerikkalaisista elokuvista, eikä suotta. Herkulliset minihampurilaiset maistuvat varmasti ihan jokaiselle! Tämä on täydellinen resepti viikonloppuja ja grillijuhlia varten. 

 

Annoksia: 9

Valmistusaika: 1 h 15 min

sliderit

 

  • 1 pkt (650 g) burgerjauhelihaa
  • 1 levy pehmopalat-sämpylöitä (9 sämpylän levy)
  • 9 juustoviipaletta
  • 1 dl valmista bbq-kastiketta
  • 2 kpl (n. 160 g) tomaattia
  • suolaa ja pippuria pihvin maustamiseen

 

Pikkelikasvikset:

  • kurkku
  • 1 kpl (n. 70 g) pieni punasipuli
  • 3 oksaa tilliä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 5 kpl kokonaisia maustepippureita
  • 5 kpl kokonaisia valkopippureita

Maustevoi:

 

Valmista pikkelikasvikset. Leikkaa kurkku ja kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja siirrä kulhoon tillinoksan kanssa. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi, suola ja pippurit. Kaada pikkeliliemi kasvisten päälle kulhoon, anna jäähtyä.

Valmista maustevoi. Lisää kattilaan voi ja hienonnettu valkosipuli sekä persilja. Lämmitä voi kattilassa, kunnes se on sulanut. Jätä odottamaan slidereiden kasaamista.

Painele burgerjauheliha ohueksi levyksi. Levyn muoto tulisi olla saman muotoinen  kuin sämpylälevyssä. Muotoile levystä jonkin verran isompi kuin sämpylälevy, sillä jauhelihapihvi kutistuu hieman grillatessa.

Grillaa jauhelihalevy grillissä kypsäksi. Käytä apuna kertakäyttöisiä, alumiinisia grillausalustoja grillaamalla jauhelihalevy alumiinisen alustan päällä. Jos alusta ei ole tarpeeksi iso, voit leikata saksilla alustan reunojen kulmat auki ja levittää alustan reunat sivuille.

Käännä jauhelihapihvi varovasti grillauksen puolessa välissä: hyvä tapa on ottaa pihvilevy grillausalustoineen hetkeksi pois grillistä, asettaa toinen grillausalusta pihvin päälle, kääntää pihvi alustoineen ympäri ja jatkaa grillausta uuden alustan avulla. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla.

Samalla kun jauhelihapihvi kypsyy grillissä, halkaise sämpylälevy ja grillaa pohjan leikkuupinta kevyesti.

Halkaise sämpylälevy ja grillaa leikkuupintaa kevyesti. Aseta grillattu sämpylälevyn pohja kertakäyttöisen grillausalustan päälle ja kasaa sliderit.

  • sämpylälevyn pohja
  • bbq-kastike
  • jauhelihalevy
  • juustoviipaleet
  • pikkelikasvikset
  • tomaattiviipaleet
  • sämpylälevyn kansi

 

Lusikoi maustevoi sliderin kannen päälle ja anna lämmetä grillissä suljetun kannen alla noin 5 minuuttia. Leikkaa sliderit veitsen avulla erilleen ja tarjoile.

 

 

Rapeat possugyozat

Kun mielesi tekee kokkailla hieman erityisempää, nämä gyozat ovat juuri oikea valinta! Näitä on kiva tehdä yhdessä vaikka porukalla. Nappaa resepti talteen tästä! 

 

Annoksia: 4 (n. 36 gyozaa)

Valmistusaika: 1 h 30 min

 

Täyte:

 

Lisäksi:

  • 1 pkt (n. 36 kpl, n. 300 g) valmiita gyoza-taikinakuoria sulatettuina (halkaisija n. 10 cm) 
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl vettä
  • 2,5 rkl perunajauhoja
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja

Mausteinen soijakastike:

  • 1 dl soijakastiketta
  • ¼ dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl rkl seesamiöljyä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 kpl pieni punainen chili
  • 8 kpl ruohosipulin varsia

Valmista kastike. Sekoita hienonnettu chili ja ruohosipuli muiden kastikkeen raaka-aineiden kanssa. Anna maustua sen aikaa kun valmistat gyozat.

Valmista gyoza-täyte. Raasta valkokaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita suola kaalin joukkoon ja puristele kaalia reilun minuutin verran, jotta se pehmenee.

Sekoita hienonnettu kevätsipuli ja korianteri sekä raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet täytteen muiden raaka-aineiden kanssa tasaiseksi massaksi. Vaivaa massaa käsin muutaman minuutin ajan.

Nosta taikinakuoren keskelle noin 2 tl täytettä. Kostuta taikinakuoren sisäpuolen toinen reuna vedellä. Sulje taikinareunat täytteen ympärille tiiviisti. Asettele täytetyt gyozat leivinpaperin päälle ja peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Sekoita vesi, perunajauhot ja vehnäjauho keskenään sekaisin.

Lämmitä 2 rkl öljyä paistinpannulla. Aseta 7 gyozaa pannulle kehän muotoon ja kypsennä pari minuuttia keskilämmöllä, ilman kantta, kunnes mykyjen pohjat alkavat saamaan hieman väriä.

Kaada n. ½ dl jauho-vesiseosta mykyjen ympärille, laske hieman lämpöä ja kypsennä 5 minuuttia kannen alla – tai kunnes neste on haihtunut ja gyozat ovat kypsyneet. Taikinaa saa olla mykyjen ympärillä melko ohut kerros, jotta se rapeutuisi mukavasti.

Toista vaiheet loppujen mykyjen kanssa. Tarjoile mykyt kummin päin tahansa: rapea jauhotaikina päällimmäisenä tai alla.

Tarjoile mykyjen kanssa mausteista soijakastiketta.

 

Vinkki! Varmimmin löydät taikinakuoria aasialaisten ruokakauppojen pakastealtaasta.

 

Pikkelöidyt kasvikset grillimakkaralle 

Tässä on helppo mutta tyylikäs lisuke grillimakkaran kylkeen. Ota pikkelikasvisten ohje talteen myöhempää varten – näitä voi valmistaa pitkin kesää grilliruokien lisukkeeksi! 

 

Annoksia: 4

Valmistusaika: 30 min

 

1 pkt (300 g) Sulatejuusto-habanero grillimakkaraa

 

Pikkelikasvikset:

 

Lisäksi:

  • Maustekastikkeita, esim. chilimajoneesia tai vihreää chilikastiketta
  • 1 litran kokoinen tiivis lasipurkki

 

Valmista pikkelikasvikset. Kuori porkkana sekä punasipuli. Leikkaa porkkana, punasipuli, kurkku ja retiisi ohuiksi viipaleiksi.

Lisää kasvikset lasipurkkiin ja kaada päälle pikkelöintilientä sekä vesi. Sulje kansi tiiviisti ja sekoita voimakkaasti. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai vähintään sen aikaa, kun grillaat makkarat.

Grillaa Sulatejuusto-habanero grillimakkarat. Parhaimman lopputuloksen saat aikaan kun lämmität grillin kuumaksi, leikkaan makkaroiden kylkiin pienet viillot ja grillaa makkarat molemmilla puolilta suljetussa grillissä.

Tarjoile grillimakkaroiden ja pikkelikasvisten kanssa halutessasi erilaisia maustekastikkeita, esimerkiksi chilimajoneesia tai vihreää chilikastiketta.

 

Vinkki! Purkillinen pikkelikasviksia ja paketti Snellman-grillimakkaroita on oiva mökkituliainen.

 

Mausteiset grilliribsit ja raikas inkivääri-porkkana salaatti 

Täydellinen lisuke ribseille. Raikas, maukas ja rouskuva salaatti. Nappaa tästä talteen resepti seuraavaa grilli-iltaa varten. 

 

Annoksia: 4

Valmistusaika: 40 min + 4 tuntia

 

1 pkt (n.900 g) Maatiaispossun loin ribs

 

Mausteseos:

  • 3 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 2 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 2 tl kokonaisia rosepippureita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 tl savupaprikaa
  • 1 tl kuivattuja chililastuja 
  • 3 tl suolaa

 

Inkivääri-porkkanasalaatti:

 

Lisäksi:

  • öljyä
  • korianteria koristeluun
  • limelohkoja


Maatiaispossun loin ribs:

Ota ribsit huoneenlämpöön ½-tuntia ennen niiden valmistamista.

Valmista mausteseos. Lisää kokoinaiset mausteet mortteliin tai maustemyllyyn ja rouhi karkeaksi rouheeksi. Kaada rouhitut mausteet kulhoon ja lisää muut mausteseoksen raaka-aineet. Sekoita.

Hiero mausteseos ribsien pintaan, molemmille puolille. Aseta uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 1,5–2 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Seuraa ribsien kypsymistä uunissa – jos pinnalla oleva mausteseos alkaa tummumaan liikaa, peitä ribsit foliolla.

Sivele lopuksi uunissa paistettujen ribsien pintaan kevyesti öljyä ja viimeistele ne paistamalla nopeasti grillissä. Leikkaa ribsit paloiksi ja tarjoile inkivääri-porkkanasalaatin ja limelohkojen kanssa.

 

Inkivääri-porkkanasalaatti:

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi paprika, suikaloi kevätsipuli. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynsi. Rouhi suolapähkinät kevyesti. Purista limen mehu. Hienonna melkein kaikki korianteri, mutta jätä osa lehdistä koristelua varten.

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään soijan ja seesamiöljyn kanssa ja tarjoile.

Maatiaispossun grillifilee ja grillattu vesimeloni 

Sesongin ihana vesimeloni sopii erinomaisesti myös grilliruoaksi! Jos et ole kokeillut vielä tätä herkkua, nyt on aika. Raikkaan ja makean vesimelonin kylkeen valmistuu herkullinen Maatiaispossun nopea ja murea grillifilee ja lime-kermaviilikastike. 

Annoksia: 4

Valmistusaika: 40 min

 

1 pkt (600 g) Maatiaispossun nopea ja murea grillifilee

 

Grillattu vesimeloni:

  • 1 kpl (n. 1,3 kg) pieni vesimeloni
  • 2 tl valmista chili & lime -mausteseosta

 

Lime-kermaviilikastike:

  • 1 kpl lime
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 prk (180 g) ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 oksaa tuoretta tilliä

 

Lisäksi:

  • öljyä limen ja valkosipulin grillaamiseen
  • tuoreita yrttejä koristeluun, esimerkiksi korianteria
  • limelohkoja

Ota liha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta.

Valmista lime-kermaviilikastike. Kääri valkosipulinkynnet pieneen folionyyttiin ja kaada nyytin sisälle n. 2 tl öljyä. Laita valkosipulinyytti grilliin kypsymään noin 10 minuutiksi, tai kunnes valkosipulit ovat pehmenneet. Kun valkosipulit ovat hieman jäähtyneet, purista ne ulos kuoristaan ja murskaa kynnet.

Halkaise lime, pyyhkäise leikkuupintaan pieni määrä öljyä ja grillaa grillissä, leikkuupinta alaspäin, noin viisi minuuttia.

Sekoita ranskankerma, grillatun limen mehu, suola, pippuri grillattu valkosipulimurska sekä hienonnettu tilli.

Grillaa grillifileetä keskilämmöllä 4–6 minuuttia per puoli tai kunnes lihan sisälämpötila on 70˚C. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 min. Leikkaa liha viipaleiksi tarjoiltaessa.

Sillä aikaa kun liha vetäytyy, valmista vesimeloni. Viipaloi vesimeloni. Grillaa vesimeloniviipaleita muutama minuutti per puoli, tai kunnes vesimelonit saavat hieman väriä. Mausta grillatut vesimelonit chili & lime -mausteseoksella.

Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja tarjoile limelohkonen kanssa.

Green Goddess -salaatti ja possun fileepihvit

Sosiaalisessa mediassa villinnyt green goddess -salaatti on kaiken hypen arvoinen. Se sopii täydellisesti murean ja suolaisen Maatiaispossun fileepihvin kaveriksi. 

 

Annoksia: 4

Valmistusaika: 30 minuuttia

 

1 pkt (460 g) Maatiaispossun nopea ja murea fileepihvi original

 

Green goddess -salaatti:

 

Green goddess -salaatinkastike:

 

Lisäksi koristeluun:

  • tuoreita yrttejä
  • rouhittuja pähkinöitä

 

Valmista salaatinkastike. Lisää tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen varsiselleri, kevätsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet, limen mehu. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa keräsalaatti, sydänsalaatit ja parsakaalin kukinnot sekä varsi suupalan kokoisiksi paloiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa, kaavi sen siemenet pois lusikalla ja viipaloi se. Suikaloi kevätsipuli. Lisää kaikki salaatin raaka-aineet kulhoon ja sekoita kastike joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Paista fileepihvit kypsiksi grillissä. Pihvit kypsyvät nopeasti, noin 2,5 minuuttia per puoli. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja tarjoile salaatin rinnalla tai päälle aseteltuna.

Voit halutessasi koristella annokset tuoreilla yrteillä ja rouhituilla pähkinöillä.

Kana-onirigit

Japanilaiset onirigit valmistuvat sushiriisistä ja tekevät varmasti vaikutuksen vieraisiin. Tyylikäs hittiruoka voidaan napata lautaselta suuhun vaikka käsin, joten onigirit sopivat myös juhlaruoaksi. 

 

Annoksia: 8 onigiria

Valmistusaika: yli 60 min

 

  • 1 pkt (180 g) Paahdettu kanalastu chili-sitruuna
  • 4 dl raakaa sushiriisiä
  • 4,75 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl soijaa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 6 + 6 kpl ruohosipulin varsia
  • 2 palaa nori-merilevää (leikattuna n. 5 cm x 11 cm -paloiksi)

 

Huuhtele raakaa sushiriisiä siivilän avulla, juoksevan veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Lisää huuhdeltu riisi sekä 4,75 dl vettä kattilaan ja anna seistä kannella peitettynä 10 minuuttia. Kuumenna kannella peitettyä riisikattilaa, kunnes riisi alkaa kiehua, käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen 10 min. Katkaise lämpö ja anna riisin levätä kannen alla vielä 10 min. Siirrä kypsä riisi isoon kulhoon ja jäähdytä nopeasti. Riisin kiehuessa voit tehdä sushietikkaliemen sekoittamalla riisiviinietikan, sokerin ja suolan keskenään. Kun sushiriisi on jäähtynyt, mausta se sushi-etikkaliemellä.

Hienonna kanalastut veitsen avulla muruksi ja sekoita soijakastike sen joukkoon. Hienonna 6 ruohosipulin vartta. Sekoita maustettu ja jäähtynyt sushiriisi, hienonnettu rouhosipuli ja kanalastumuru keskenään.

Hienonna loputkin rouhosipulin varsista ja sekoita ne tuorejuuston sekaan.

Muotoile onigirit. Ota n. 1 dl kanariisiä ja muotoile se kolmion muotoon pienen tuorekelmupalan päälle. Paina riisikolmion keskelle pieni syvennys. Lusikoi syvennykseen reilu 1 tl tuorejuustotäytettä ja lisää päälle n. 0,5 dl kanariisiä. Muotoile onigiri sille ominaisen kolmion muotoon tuorekelmun avulla. Painele onigiri mahdollisimman tiiviiksi. Voit käyttää muotoilussa tuorekelmun sijaan myös onigirimuotteja. Jos riisi tarttuu liikaa sormiisi, voit kastella kädet veteen aina ennen muotoilua. Toista loppujen onigirien kanssa.

Aseta leikatut nori-levyt puoliksi onigirin ympärille.

Kolmen salamin pannupitsa 

Kukapa ei rakastaisi pitsaa? Ja kuka ei rakastaisi salamia pitsassa? Tämä kolmen salamin pannupitsa on on oikotie onneen ja valmistuu nopeasti kun pitsanhimo iskee! 

 

Annoksia: 1 pannupitsa

Valmistusaika: yli 60 min

 

Täytteet:

Pohja:

  • 1,75 dl vettä
  • 1 rkl (9 g) kuivahiivaa 
  • ½ dl maissijauhoja
  • noin 3,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa

 

Lisäksi:

öljyä nostatuskulhon ja pitsavuoan öljyämiseen

 

Tomaattikastike:

  • 2 kpl luumutomaatteja
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl pieni keltasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • ⅓ tl kuivattua chilirouhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ¾ rku basilikaa

 

Valmista pitsapohja. Sekoita yleiskoneen kulhossa maissijauhot, 2 dl vehnäjauhoja, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi, öljy sekä hunaja ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää loput vehnäjauhot ripotellen, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kevyesti kulhon reunoilta.

Vaivaa taikinaa 3–5 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Laita vaivattu taikina kohotusta varten kevyesti öljyttyyn kulhoon. Peitä tuorekelmulla ja anna nousta tunnin verran huoneenlämmössä.

Kun taikina kohoaa, valmista tomaattikastike. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Kuullota sipuleita paksupohjaisessa kattilassa 2 rkl öljyssä. Lisää chililastut ja kuullota, kunnes sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Lisää soseutetut tomaatit, tomaattipyree ja mausteet basilikaa lukuun ottamatta. Kypsennä ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hienonnettu basilika valmiin kastikkeen joukkoon.

Leikkaa mozzarella puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja suikaloi punasipuli.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele n. 26 cm halkaisijaltaan oleva metallivuoka öljyllä (n. 2 rkl). Siirrä kohonnut taikina pannuun ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä pohjan käsittelyssä apuna maissijauhoja.

Levitä mozzarellaviipaleet alimmaisiksi. Jätä pitsan reunoille tarpeeksi tyhjää tilaa (2-3 cm). Lusikoi tomaattikastike mozzarellan päälle. Ripottele lopuksi juustoraastetta ja muita täytteitä vuorotellen tomaattikastikkeen päälle.

Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia. Jos reunat tai täytteet alkavat tummumaan liikaa, peitä pitsa foliolla.

Ota kypsä pitsa pois uunista, anna levätä noin 5–10 minuuttia ja koristele tuoreella basilikalla juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla pitsan suoraan vuoasta tai kumota sen erilliselle tarjoilualustalle.


Paahdetut varhaisperunat ja paprika-fileepihvit 

Varhaisperunasesonki on täällä, ihanaa! Tässä reseptissä varhaisperunat saavat makua paahteisesta valkosipulista, ja toimivat täydellisenä lisukkeena mureille paprika-fileepihveille. 

 

Annoksia: 4

Valmistusaika: 40 min

 

1 pkt (460 g) Maatiaispossun nopea ja murea paahdettu paprika fileepihvi

 

Valkosipuliset varhaisperunat:

  • 800 g varhaisperunoita
  • 3 rkl öljyä
  • 3 + 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 kpl rosmariinin oksia
  • 8 kpl timjamin oksia
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl rouhittua mustapippuria
  • 25 g voita 
  • ½ pkt Snellman Kunnon pekonia
  • suolaa perunoiden keitinveden maustamiseen

 

Ruohosipuli-jogurttikastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ⅓ rku ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 tl kokojyväsinappia
  • ½ limen mehu
  • ⅓ tl rouhittua mustapippuria
  • ⅓ tl suolaa
  • ½ tl savupaprikaa

 

Valmista ensin ruohosipuli-jogurttikastike maustumaan sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet keskenään.

Valmistele valkosipuliset varhaisperunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsien perunoiden keitinvesi pois ja jätä perunat jäähtymään ja odottamaan grillausta.

Sekoita kolme hienonnettua valkosipulinkynttä, yrtit, öljy, suola sekä pippuri keskenään isossa kulhossa.

Kuori ja hienonna loput valkosipulinkynsistä. Leikkaa pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla rapeiksi. Laita levy pois päältä ja lisää pannulle voi sekä hienonnettu valkosipuli. Anna voin sulaa ja valkosipulin kypsyä jälkilämmöllä, mutta älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Pidä pekoni-valkosipulivoi lämpimänä sillä aikaa kun valmistat perunat ja fileepihvit.

Lisää keitetyt perunat yrttiöljykulhoon ja pyörittele perunat öljyssä. Grillaa maustetut, kypsät perunat grillissä rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Jos yrttiöljyä jää kulhon pohjalle, voit käyttää sitä perunoiden voiteluun grillauksen aikana. Pidä grillatut perunat lämpiminä sillä aikaa kun kypsennät fileepihvit. Kaada lämmin pekoni-valkosipulivoi perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Grillaa Maatiaispossun fileepihvit grillissä kypsiksi. Pihvit kypsyvät nopeasti, noin 5 minuutissa. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja tarjoile perunoiden ja kastikkeen kanssa.


Nduja-gnocchit 

Italialainen tulinen makkara ‘nduja on varastanut ihmisten sydämet viime vuosina, ja ei ihme! Snellmannin Hot Nduja Grillimakkara maistuu sellaisenaankin, mutta sopii täytteeksi myös esimerkiksi pastaruokiin. Kokeile tätä nduja-gnocchi -reseptiä, se vie kielen mennessään! 

 

Annoksia: 4

Valmistusaika: 40 min

 

  • 1 pkt (230 g) Hot nduja grillimakkaraa
  • 1 pkt (500 g) valmiita gnoccheja
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl täysjyväsinappia
  • 1,5 dl tuoreita herneitä (tai pakasteherneitä sulatettuina)
  • 10 kpl retiisejä
  • 250 g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • ½ rku tuoretta minttua
  • ¼ rku tuoretta tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • voita paistamiseen
  • parmesaania ja tuoreita yrttejä annosten koristeluun

 

Kuori herneenpalot ja halkaise retiisit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna tilli ja suikaloi mintunlehdet. Halkaiset tomaatit. Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne nopeasti kattilassa pienen vesitilkan kanssa.

Lisää voita kuumalle, mahdollisimman laakealle pannulle (n. 30 cm). Paista gnoccheja öljyssä muutama minuutti, silloin tällöin käännellen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja hieman rapeita. Ota gnocchit pois pannulta ja jätä lautaselle odottamaan.

Leikkaa Hot nduja grillimakkarat suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle tarvittaessa voita ja ruskista makkarat kevyesti pannulla. Kun makkarat ovat melkein valmiit, lisää valkosipuli ja freesaa pari minuuttia. Älä kuitenkaan anna valkosipulin ruskistua.

Lisää pannulle sinappi, tomaattipyree, vesi, puolitetut tomaatit ja retiisit sekä suola ja pippuri. Peitä kannella ja anna kypsyä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat lämmenneet ja retiisit ovat hieman pehmenneet.

Lisää ruskistetut gnocchit, herneet sekä parmesaaniraaste ja anna hautua vielä pari minuuttia.

Sekoita hienonnetut yrtit gnocchipaistoksen sekaan juuri ennen tarjoilua.

Koristele annokset halutessasi parmesaanilastuilla ja tuoreilla yrteillä.

Satay-vartaat ja purjosalaatti 

Satay-vartaat ovat Indonesian lahja maailmalle. Herkulliset kanavartaat saavat ylleen täyteläisen marinadin ja rinnalleen raikkaan purjosalaatin. 

 

Annoksia: 4 (8 varrasta)

Valmistusaika: yli 60 min

 

1 pkt (500 g) Maatiaispossun ohut kasslerpihvi

 

Marinadi: 

  • 1 tlk (165 g) kookoskermaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl valmista vihreä thai currytahna -maustetahnaa

 

Maapähkinäkastike:

  • 1 tkl (165 g) kookosmaitoa
  • 2,5 dl maapähkinöitä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 limen mehu puristettuna
  • ½ tl chilijauhetta 
  • ½ tl suolaa

 

Purjosalaatti:

  • 1 (n. 400 g) iso purjo
  • 2 tl chilijauhetta
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

 

Lisäksi:

  • 8 kpl puisia grillitikkuja
  • tuoretta korianteria koristeluun

 

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään. Sekoita lihat ja marinadi keskenään ja anna maustua 1–8 tuntia. Laita puiset grillitikut veteen likoamaan 30 minuutiksi ennen grillausta.

Valmista maapähkinäkastike. Lisää kastikkeen raaka-aineet ja puolet kookosmaidosta tehosekoittimeen. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää loput kookosmaidosta osissa, kunnes olet tyytyväinen kastikkeen paksuuteen.

Valmista purjosalaatti. Leikkaa purjo n. 10 cm pituisiksi paloiksi, halkaise palat ja huuhtele ne hyvin. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi pituussuunnassa. Laita purjosuikaleet kylmään veteen likoamaan siksi aikaa kun kasaat ja kypsennät grillivartaat.

Leikkaa marinoidut pihvit kahteen osaan pituussuunnassa. Pujota lihat vedessä liotettuihin grillitikkuihin ja grillaa kypsiksi välillä käännellen. Vartaat kypsyvät noin 5 minuutissa. Pidä vartaat lämpiminä sillä aikaa kun viimeistelet salaatin.

Kaada purjon liotusvesi pois, huuhtele ja valuta hyvin. Lisää purjon joukkoon muut salaatin raaka-aineet ja sekoita hyvin. Tarjoile lämpimien grillivartaiden ja huoneenlämpöisen maapähkinäkastikkeen kanssa.

Koristele vartaat, salaatti ja kastike tuoreella korianterilla.

Mausteinen makkara-papupata

Iloa arki-iltoihin tällä mausteisella makkara-papupadalla! Valitse makkara makuusi: All Natural Bratwurst tai Chorizo grillimakkara. Vaihtamalla makkaraa pata saa uutta makua, joten voit kokeilla vaikka molempia vuorotellen! 

 

Annoksia: 6

Valmistusaika: 55 min

 

  • 2 pkt (á 230 g) All Natural Bratwurst tai Chorizo grillimakkaraa
  • 1 iso punainen paprika
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 kpl vihreää chiliä
  • 4 kpl salottisipulia
  • 1 pkt (380 g) kypsiä isoja valkoisia papuja
  • 1 pkt (380 g) kypsiä kikherneitä
  • 1 pkt (380 g) mustapapuja
  • 3 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 tl savupaprikaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tlk (á 400 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 2 dl vettä
  • 100 g babypinaattia
  • ½ rku korianteria tai salviaa koristeluun
  • voita paistamiseen

Lisäksi:

hapanjuurileipää ruoan kanssa tarjoiltavaksi

 

Halkaise paprika, poista siemenet sekä kannat ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Poista chileistä kannat ja viipaloi chilit – siemeniä ei tarvitse poistaa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori salottisipulit ja lohko ne. Kaada pavuista ja kikherneistä nesteet pois ja huuhtele juoksevan veden alla, siivilän avulla. Leikkaa makkarat kolmeen osaan pituussuunnassa.

Lämmitä n. 2 rkl voita laakeassa pannussa ja ruskista makkarat. Ota makkarat hetkeksi pois pannulta ja lisää valkosipuli ja chili. Lisää voita tarvittaessa 1–2 rkl. Freesaa muutama minuutti kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulla paprikat sekä salottisipulit ja jatka kypsentämistä muutama minuutti, kunnes kasvikset saavat hieman väriä ja pehmenevät.

Lisää pannulle huuhdellut pavut ja kikherneet, paistetut makkarat, mausteet tuoreita yrttejä lukuunottamatta ja säilykekirsikkatomaatit. Huuhtele tomaattitölkit vedellä (n. 1 dl per tölkki) ja kaada huuhteluliemi myös pannulle. Hauduta raollaan olevan kannen alla 30 minuuttia.

Lisää pinaatit pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa.

Hienonna yrtit kevyesti ja sekoita ne ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi jättää hieman yrttejä kokonaiseksi annosten koristelua varten.

 

Vinkki! Tarjoile annoksen kanssa hapanjuurileipää. Leivällä saat mainiosti kaavittua kaikki viimeisetkin maukkaan kastiketipat lautaseltasi! Jos ruokaa jää yli, voit lämmittää sitä seuraavana päivänä ja tarjoilla paahdettujen leipien päältä brunssiannoksena.


Prosciutto-bagel 

Uusi brunssihitti! Bagelit ovat oiva välipala, lounas tai brunssiherkku. Näihin bageleihin valmistuu hieman erilainen täyte fenkolisalaatista ja Prosciutto cotto -kinkusta. 

Annoksia: 4 bagelia

Valmistusaika: 30 + 60 min

1 pkt (150 g) Prosciutto cottoa

 

Fenkolisalaatti:

  • 1 (350 g) iso fenkoli
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 1 pieni sitruuna
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl kokojyväsinappia
  • ⅓ tl suolaa
  • ⅓ tl rouhittua mustapippuria
  • 10 kpl voimakkaan mintun lehteä

Lisäksi:

  • 4 kpl bageleita
  • 120 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 kpl jääsalaatin lehtiä
  • 2 kpl tomaattia
  • 40 kpl voimakkaan mintun lehteä
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

 

Valmista fenkolisalaatti. Laita sitruunan raastettu kuori sekä mehu, sokeri, sinappi, suola, pippuri, hienonnettu salottisipuli ja mintunlehdet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy tehosekoittimeen ohuena nauhana, sekoittimen käydessä.

Poista fenkolin kanta ja huuhtele hyvin. Leikkaa fenkolista ohuita suikaleita. Sekoita fenkoli ja kastike keskenään ja anna maustua n. 60 min.

Viipaloi tomaatti ja mausta viipaleet kevyesti suolalla ja pippurilla.

Täytä bagelit. Halkaise bagelit ja paahda puolikkaat leivänpaahtimessa. Voitele paahdetut puolikkaat tuorejuustolla ja täytä bagel salaatinlehdellä, 2–3 tomaattiviipaleella, kahdella Prosciutto cotto -viipaleella ja fenkolisalaatilla. Viimeistele lisäämällä jokaisen bagelin väliin tuoreita mintunlehtiä. Nosta bagelin kansi päälle ja nauti.

Grilliplatter

Tässä on idea hieman isompia grillijuhlia varten! Grilliplattereiden kokoaminen on hauskaa yhteistä tekemistä, ja jokainen saa juuri sellaisen annoksen, kuin itse haluaa. Lisukkeet on helppo valmistaa etukäteen, joten vieraiden saapuessa täytyy vain lämmittää grilli. 

 

Annoksia: 8

Valmistusaika: yli 60 min

 

Liha:

Lisukkeet:

  • hunajameloni-kurkkusalaattia (resepti yllä)
  • chili-purjosalaattia (resepti yllä) 
  • 2 dl bang bang -kastiketta (resepti yllä) 
  • 8 kpl valmiita bao bun -sämpylöitä
  • 1 dl valmista chilikastiketta
  • 2 limeä lohkoiksi leikattuna

Lisäksi: 

  • alumiinifoliota
  • tarjotin, uunipelti tai uunivuoka
  • leivinpaperia

 

Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillausta.

Valmistele lisukkeet ohjeiden mukaisesti ja siirrä kulhoihin.

Kuumenna grilli ja kypsennä lihat seuraavasti. Aloita grillikasslerista. Grillaa sitä noin 10–20 minuuttia välillä käännellen. Kun grillikassler on kypsä ja sisälämpötila on 70–75 astetta, kääri se alumiinifolioon ja anna sen levätä, kun paistat muita lihoja. Lisää grilliin maatiaispossun nopea ja murea fileepihvi sekä Sulatejuusto-habanero grillimakkara. Paista fileepihviä noin 2,5 minuuttia per puoli ja kääntele grillimakkaraa muutamia kertoja samanaikaisesti.

Asettele grilliplatterin raaka-aineet tarjolle. Rypistä leivinpaperi käsissä ja levitä valitsemallesi tarjoiluastialle. Siirrä tarjoiluastialle kulhoissa olevat lisukkeet: vastakkaisiin kulmiin salaatit ja keskelle kastikkeet.

Leikkaa lihat viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluastian vastakkaisiin kulmiin. Täytä tyhjät kohdat bao buneilla sekä limelohkoilla. Näin jokainen ruokailija voi kasata oman annoksen itse.