Kesäkuussa kotimaisten kasvisten kirjo kaupoissa ja toreilla laajenee. Kesän ensimmäiset kasvikset ovat herkkiä makuja pullollaan ja parhaimmillaan sellaisenaan. Rapeat kesäkasvikset ja tillidippi on kesän upein alkupalalautanen.
Vinkki: Tiesitkö, että retiisin ja porkkanan naatit ovat maukasta syötävää? Voit rouskutella retiisin naatit sellaisenaan, tai käyttää pinaatin tapaan lämpimissä ruoissa. Pilko ja ryöppää porkkanan naatit nopeasti kiehuvassa vedessä ja surauta ihanaksi pestoksi.
Rapeat kesäkasvikset ja tillidippi
Neljälle alkupalaksi
Valmistusaika: 15 min + pähkinöiden liotus
- 200 g porkkanaa
- 200 g sokeriherneitä
- 2 avomaankurkkua
- 1 nippu retiisejä
Dippi:
- 200 g cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
- 1 ruukku tilliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Pese ja kuivaa kasvikset. Harjaa porkkanoista kuori pois. Pilko kaikki kasvikset suupaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.
Liota pähkinöitä runsaassa vedessä yön yli tai vähintään kaksi tuntia. Siivilöi ja huuhtele pähkinät. Hienonna tilli ja kuori valkosipulinkynsi. Laita pähkinät ja muut ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.