Muurikalla paistetut, täytetyt letut ovat täydellinen loma-ajan lounas. Ricotta-kasvistäytteiset letut valmistuvat myös ulkona ja samalla voit nauttia ihanasta säästä.
Vinkki: Pidä paistettuja lettuja lämpiminä 50-asteisessa uunissa. Mausta halutessasi taikina yrteillä tai pinaatilla ja lisää mausteita, esimerkiksi persilja, valkosipulijauhe tai oregano antavat mukavan säväyksen.
Ricotta-kasvistäytteiset letut
Neljälle
Valmistusaika: 60 min
Lettutaikina:
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- voita paistamiseen
Täyte:
- 200 g herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 70 g pinaattia
- 250 g ricottajuustoa
- 1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 70 g salaattisekoitusta
Valmista lettutaikina. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sihtaa joukkoon vehnäjauhot sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Siirrä sivuun turpoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Viipaloi herkkusienet. Paista sieniä tilkassa öljyä kuumalla pannulla 3–5 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Siirrä herkkusienet kulhoon. Hienonna salottisipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää joukkoon pinaatti ja jatka paistamista 2–3 minuuttia. Siirrä pinaatti ja sipuli herkkusienten kanssa kulhoon, lisää ricottajuusto, rouhitut hasselpähkinät, sitruunamehu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Paista letut voissa ja täytä ricottatäytteellä ja salaattisekoituksella. Syö kesäisenä lounaana tai herkullisena välipalana.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.