Loppusyksy tarjoaa sadonkorjuun kunniaksi parastaan, kun suositun Satokausi Rosén rinnalle saadaan uusi kumppani kruunaamaan syksyiset kasvisruoat. Satokausikalenterin, Winestaten ja portugalilaisen Quinta do Portalin kanssa kehitetty Satokausi Douro Red löytyy nyt valittujen Alkojen valikoimasta.

Satokausikalenterin ja Winestaten yhteistyön tuorein tulokas on ympäristötietoisen nautiskelijan nappivalinta. Perheomisteisen viinintuottajan kaikkia tarhoja viljellään ympäristöä kunnioittaen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Eurooppalaisen viinitarjonnan helmi

Satokausipunaviini

Perinteisten Douro-joen viinialueen alkuperäislajikkeisiin lukeutuvat rypäleet esittäytyvät tässä viinissä erittäin edukseen, sillä Quinta do Portalin viinitarhat sijaitsevat jokilaakson korkeimmilla alueilla, jossa muuta laaksoa viileämpien tarhojen ilmasto hidastaa niiden kypsymistä ja antaa aromeille aikaa kehittyä huikean herkullisiksi. Käytetyissä rypäleissä luotetaan klassikoihin, jotka ovat Tinta Roriz, Touriga Nacional ja Touriga Franca.

– Portugalin ja erityisesti sen kuuluisimpien alueiden kuten Douron jokilaakson laatuviinejä pidetään tällä hetkellä vielä eurooppalaisen viinitarjonnan ”löytämättömänä helmenä”, vinkkaa Master of Wine Tuomas Meriluoto.

– Portugalin laatuviinit kilpailevat tyylillisesti ja laatunsa puolesta tasavertaisina muiden viinimaiden huomattavasti arvokkaampien kulttituotteiden rinnalla, mutta ovat viininystävälle kohtuullisen hyvin saavutettavissa oleva mahdollisuus tutustua erittäin moniulotteisiin ja persoonallisiin laatuviineihin, hän jatkaa.

Sadonkorjuun makuja

Satokausipunaviini

Syksy on Suomessa perinteisesti riista- ja pataruokien sesonkia. Myös juomavalinnat on tehty näiden ruokalajien ehdolla. Sadonkorjuun päätähdistä eli kasviksista nauttivan kulinaristin ei tarvitse enää tehdä kompromisseja sillä vegaaninen Satokausi Douro Red korostaa loppusyksyn juuresten, kurpitsojen ja kaalien juurevia makuja. Satokausi Douro Red ei pelästy perinteisiäkään pataruokia ja toimii myös riistan kanssa. Sen syvänpunainen väri, mehukas mesimarjan tuoksu ja tumman täyteläinen maku sekä raikas hapokkuus korostavat kaikkien kasvisruokien parhaita puolia. Konstailemattoman kaunis pullo on myös näyttävä lahja loppuvuoden juhlia silmällä pitäen.

Satokausi Douro Red
• Portugali
• Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
• 0,75 l lasipullo, 16,89 €
• Vegaani
• Satokausi Douro Red on saatavilla laajasti Alkoista ympäri maan jo nyt!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tuomas Meriluoto, Winestate Oy:n toimitusjohtaja, Master of Wine
040 523 9530, tuomas.meriluoto@winestate.fi

Samuli Karjula, Satokausi Media Oy:n toimitusjohtaja, perustaja
044 026 5164, samuli@satokausi.fi