Herkullinen sweetie on greipin ja pomelon siemenetön risteytys. Kuoren väri on heti sadonkorjuun jälkeen kirkkaan vaaleanvihreä, mutta varastoinnin myötä väri haalistuu. Sweetiestä puuttuu greipille ominainen kirpeys, minkä vuoksi sweetie onkin kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Mikäli sitrushedelmät eivät ole entuudestaan omia suosikkejasi, sweetie on loistava hedelmä aloittaa tutustuminen, ihastuminen ja rakastuminen kauden pirteisiin sitruksiin!

sweetie

Maukas hedelmäliha kätkettynä paksun kuoren ja kalvojen sisään

Tumman vihreä sweetie on jalostettu 1980-luvulla risteyttämällä pomelo ja greippi. Sen makeus johtuu alhaisesta happopitoisuudesta. Sokeria sweetie ei kuitenkaan sisällä yhtään enempää kuin terveellisenä pidetty greippi. Sweetiessä on enemmän kuitua kuin omenassa ja yhtä paljon kuin kaalissa. Sweetie sisältää myös muiden sitrushedelmien tavoin runsaasti c-vitamiinia, joka tukee talven viimassa vastustuskykyämme.

Sweetie on melko kookas hedelmä ja sillä on paksu kuori sekä sitkeät hedelmäkalvot. Helpoin tapa sweetien nauttimiseen on puolittaa hedelmä ja lusikoida puoliskoista hedelmäliha suoraan suuhun.

sweetie

Syö sellaisenaan, käytä maustamiseen tai yhdistä rohkeasti muihin raaka-aineisiin

Sesongin ensimmäiset hedelmät ovat tumman vihreitä, mutta kauden lopussa kuoren väri voi olla jopa kellertävä. Kuoren väri ei vaikuta makuun, vaan se pysyy tasaisen herkullisena koko kauden ajan. Sweetiet säilyvät useita kuukausia ja niiden sesonki kestää koko talven.

Sweetiet ja greipit ovat vielä melko vähäisellä käytöllä Suomessa ja suurin osa hedelmistä syödään sellaisenaan. Sweetien kuoresta saadaan pektiiniä ja sitruunahappoa, jota voi hyödyntää säilömisessä. Sweetieitä voi käyttää muiden sitrushedelmien tavoin salaateissa ja kotimaisten juuresten makupareina. Hedelmä kestää myös paistamista, joten kokeile esimerkiksi uunissa paahdettuja sweetieitä!

Hyviä makupareja syntyy yhdistettäessä sweetie siipikarjanlihan, kalojen, äyriäisten, sienien ja juustojen kanssa. Sweetieistä puristuu yhdessä muiden kauden sitrusten kanssa raikkaan makeaa mehua. Kokeile sweetiestä tehtyä hilloa juustotarjottimella tai lisää tätä kauden hedelmää smoothieihin, salaatteihin sekä leivonnaisiin.

sitrus

Tutustu kauden resepteihin myös sivuillamme satokausi.fi.

Ja pysy linjoilla Satokausikalenterin somekanavissa @satokausikalenteri, jossa jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan