Oletko syönyt vadelmaa vielä suolaisen ruoan kanssa? Jos et, niin tee se viimeistään nyt! Suoraan pannulta tarjoiltava uunipaahdettu vadelmabroileri sopii ystäväporukan tai perheen kesken jaettavaksi rentona kesäiltana.

 

Uunipaahdettu vadelmabroileri

Neljälle

  • 2 rs (á 175 g) tuoretta vadelmaa
  • 1 dl + 3 rkl soijakastiketta
  • 1 dl + 1/2 dl riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä ja lisää paistamiseen
  • 4 kpl broilerin reisipalaa (luulla)
  • 4 kpl broilerin koipipalaa
  • 1 iso fenkoli
  • 2 kevätsipulia
  • 1,5 dl herneitä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 sitruunaa
  • tuoretta tilliä
  • 1 dl vettä
  • 50 g voita ja lisää paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

 

Laita rasiallinen vadelmia isoon kulhoon ja murskaa ne haarukalla. Laita broilerit vadelmien kanssa samaan kulhoon ja kaada päälle 1 dl soijakastiketta, 1 dl riisiviinietikkaa ja 0,5 dl oliiviöljyä. Lisää reilu hyppysellinen suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan tai yön yli.

Laita toinen rasiallinen vadelmia laakeaan kulhoon ja kaada niiden päälle ½ dl riisiviinietikkaa. Nypi mukaan kaksi oksaa tuoretta tilliä ja lisää hyppysellinen suolaa. Pyörittele varovasti mutta niin, että ainekset sekoittuvat hyvin. Anna maustua hetki.

Pilko fenkoli suurehkoiksi paloiksi. Viipaloi samalla varsisipulit ohuiksi viipaleiksi ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Lisää kuumalle, laakealle pannulle öljyä ja voita ja paista vadelmamarinoidut broilerit molemmilta puolilta kauniin kullan ruskeiksi. Nosta broilerit hetkeksi pois pannulta ja lisää fenkoli. Paista fenkoleita viiden minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää broilerit fenkoleiden päälle ja nosta pannu 200-asteisiin uuniin. Paahda uunissa 15 minuutin ajan.

Ota pannu pois uunista ja nosta broilerit jälleen hetkeksi sivuun. Lisää fenkoleiden kanssa pannulle 50 g voita, varsisipulit, valkosipuli, 1 dl vettä, 3 rkl soijaa ja herneet. Anna kastikkeen kiehua kevyesti noin viiden minuutin ajan, ajoittain sekoittaen. Sekoita vielä joukkoon ½ sitruunan mehu ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Nosta lopulta broilerit kastikkeen joukkoon ja lisää päälle marinoituja vadelmia. Koristele tuoreella tillillä. Pilko lopput sitruunat lohkoiksi ja tarjoile annoksen seurana.

Uunipaahdettu vadelmabroileri