Makeat ja kookkaat puutarhavadelmat ovat herkullinen makupari suolaisen fetan kanssa. Tarjoa vadelma-fetasalaatti lisukkeena grilliruoan kera tai sellaisenaan kevyenä ateriana.
Vadelma-fetasalaatti
Neljälle
Vadelmavinegerette:
- 175 g (1 rs) tuoreita vadelmia
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 rkl omenaviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
Salaatti:
- 175 g (1 rs) tuoreita vadelmia
- 6 tomaattia
- 1 pieni rasia kirsikkatomaatteja
- 2 persikkaa
- ½ sitruunan mehu
- 3 oksaa tuoretta basilikaa ja lisää koristelua varten
- 200 g fetaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sinapinsiemeniä
- suolaa ja pippuria
Laita kaikki vinegreten ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Laita 3 rkl oliiviöljyä ja sinapinsiemenet kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes siemenet alkavat poksahtelemaan ja saavat hieman väriä. Kaada sinapinsiemenöljy suureen kulhoon. Pilko tomaatit, kirsikkatomaatit ja persikat runsaan suupalan kokoisiksi paloiksi paloiksi ja laita kulhoon sinapinsiemenöljyn kanssa. Revi kulhoon basilikan lehtiä ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti mutta niin, että kastike peittää tomaatit ja persikat kauttaaltaan. Nostele tomaatit ja persikat tarjoiluastiaan.
Kaada vadelmavinegrette kulhoon jääneen kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin ja pyörittele loput vadelmat kastikkeessa. Lusikoi vadelmat ja kastiketta – sekä erityisesti sinapinsiemeniä – salaatin päälle. Laita loppu kastike tarjolle erillisessä kulhossa.
Murusta feta salaatin päälle ja koristele basilikan lehdillä.