Ruusukaalit paahtuvat uunissa erityisen makeiksi ja samalla niistä poistuu kaaleille ominainen kitkeryys. Lämmin ruusukaali-pomelosalaatti maustetaan siirapissa ja sekoitetaan lämpimiin ruusukaaleihin. 

Vinkki: Kuori kurkuma ja inkivääri veitsen sijaan lusikalla rapsuttaen.

 

Lämmin ruusukaali-pomelosalaatti

Neljälle
Valmistusaika: 45 min

 

Mittaa vesi pieneen kattilaan. Lisää sokeri, tähtianikset ja kanelitangot. Kiehauta miedolla lämmöllä. Keitä noin minuutti sekoittaen niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Siirrä liemi pois liedeltä ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Anna jäähtyä.

Leikkaa pomelosta lakki pois. Tee viillot samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinin. Murra hedelmä kahtia. Irrota lohkot kuoresta ja nylje ne käsin kalvottomiksi lohkoiksi. Laita pomelolohkot kulhoon. Kaada jäähtynyt siirappi pomelon päälle ja anna marinoitua.

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Huuhtele ruusukaalit hyvin ja poista kannat. Kuori salottisipulit ja poista kannat. Puolita ruusukaalit ja salottisipulit. Laita kasvikset kulhoon ja lisää 3 ruokalusikallista oliiviöljyä, suola ja mustapippuria myllystä. Levitä ruusukaalit ja salottisipulit uunipellille. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kullanruskeita mutta vielä napakoita.

Laita ruusukaalit ja salottisipulit suureen kulhoon. Nosta pomelot marinadista ruusukaalien joukkoon. Hienonna minttu. Lisää minttu, loput 2 rkl oliiviöljyä, ruokalusikallinen marinadia, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa lisukkeena kalan tai lihan kanssa. Saat salaatista ruokaisamman lisäämällä fetajuustoa tai keitettyjä valkopapuja.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.