Persikat, nektariinit ja aprikoosit valtaavat alkukesästä hedelmähyllyt. Makeat kivelliset hedelmät paahtuvat uunissa ihaniksi limen ja sokerin kanssa. Päälle ripotellaan raikasta basilikasokeria. Paahdetut hedelmät ja basilikasokeri taipuvat ihanaksi kesäaamiaiseksi jogurtin kanssa, tai jälkkäriksi vaniljajäätelön kera.
Paahdetut hedelmät ja basilikasokeri
Neljälle
Valmistusaika: 45 min
- 1 kg nektariineja, aprikooseja tai persikoita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 lime
Basilikasokeri:
- 3 rkl sokeria
- ½ dl basilikanlehtiä
Tarjoiluun:
- jäätelöä tai paksua jogurttia
Pese ja puolita hedelmät. Poista kivet. Laita hedelmät uunivuokaan.
Raasta limestä kuori ja purista mehu. Sekoita sokeriin. Levitä sokeri hedelmien päälle ja paista uunissa 220 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet.
Sekoita sokeri ja basilikanlehdet sauvasekoittimen myllyssä tai morttelissa tasaiseksi. Tarjoa hedelmät basilikasokerin sekä kreikkalaisen jogurtin tai vaniljajäätelön kanssa.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät ain ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.