Tässä simppelissä yhden vuoan ruoassa kurpitsa hautuu uunissa meheväksi lämmittävien mausteiden kanssa. Voit kokeilla ruokaan eri kurpitsalajeja saatavuuden mukaan. Myskikurpitsan kuori pehmenee uunissa, joten sitä ei tarvitse välttämättä kuoria. Kurpitsa-kikhernevuoka ja tahinikastike lämmittää syksyn viileinä päivinä.

 

Kurpitsa-kikhernevuoka ja tahinikastike

Neljälle
Valmistusaika: 60 min

  • 1 myskikurpitsa (n. 1 ½ kg)
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tlk kypsiä kikherneitä (n. 500g)
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1½ rkl harissaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 2 limeä
  • 1 ruukku korianteria

Tahinikastike:

 

Pese myskikurpitsa huolellisesti. Halkaise se pitkittäissuunnassa kahtia ja kaavi siemenet ruokalusikalla pois. Paloittele kurpitsa reilun kokoisiksi lohkoiksi ja laita lohkot laakeaan uunivuokaan.

Kuumenna vesi mikrossa tai pienessä kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio veteen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää vuokaan kasvisliemi, kikherneet, oliiviöljy, tomaattipyree, harissa ja mausteet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.

Kypsennä 225-asteessa uunin keskitasolla 45-50 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää ja paistos on saanut hieman väriä.

Leikkaa limet lohkoiksi. Hienonna korianteri.

Tee tahinikastike. Hienonna valkosipulinkynnet. Purista limen mehu. Sekoita kaikki tahinikastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja tarkista maku.

Tarjoa hieman jäähtynyt vuoka tahinikastikkeen, limelohkojen ja korianterin kanssa.

Voit halutessasi myös tarjota vuoan keitetyn basmatiriisin tai couscousin kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Kurpitsa-kikhernevuoka ja tahinikastike