Myös kirpeä kurkuma on keväällä sesongissa. Tuoretta kurkumaa käytetään inkiväärin tavoin. Kala-grillikasvisnyytit kurkuma-valkosipulivoilla kruunataan herkullisella maustevoilla!
Vinkki: Tuore kurkuma sisältää paljon kurkumiinia, joka värjää helposti kädet ja työvälineet. Parhaiten sen saa pois hankaamalla käsiä ensin rypsiöljyllä ja pesemällä sitten kädet esimerkiksi miedolla käsitiskiaineella. Leikkuulauta kannattaa suojata leivinpaperilla.
Kala-grillikasvisnyytit kurkuma-valkosipulivoilla
Neljälle
Kala-grillikasvisnyytit:
- 1 pss pakastekasviksia (450 g)
- 600 g kirjolohifilettä
- suolaa ja valkopippuria
- tuoretta timjamia
- sitruunalohkoja
Kurkuma-valkosipulivoi:
- 50 g voita
- 1 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- valkopippuria
- tuoretta timjamia
Valmista ensin kurkuma-valkosipulivoi alla olevan ohjeen mukaan.
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori kurkuma ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kannattaa suojata leikkuulauta leivinpaperilla, sillä kurkuma värjää herkästi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sekoita kurkuma ja valkosipuli pehmeään voihin. Mausta ripauksella valkopippuria ja hienonnetulla tuoreella timjamilla.
Kääräise maustevoi leivinpaperin avulla kääröksi ja nosta puoleksi tunniksi pakastimeen tai pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta se kovenee.
Valmista kala-grillikasvisnyytit.
Leikkaa foliosta neljä reilun kokoista palaa ja leivinpaperista hieman pienemmät palat. Asettele leivinpaperi folioiden keskelle.
Jaa pakastekasvikset leivinpapereille.
Leikkaa kirjolohesta nahka pois. Poista myös ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala neljäksi palaksi ja asettele palat kasvisten päälle. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa maustevoi siivuiksi ja jaa ne kalojen päälle. Lisää nyytteihin myös tuoretta timjamia ja sitruunalohkoja.
Kääräise foliot nyyteiksi ja asettele grilliin epäsuoraan lämpöön. Kypsennä 15-20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Tarjoile heti!