Brunssihampurilainen täytetään rapealla fenkolilla, täyteläisellä avokadolla ja siivutetulla kylmäsavulohella. Brunssipöydän kuninkaalliset kruunataan helpolla hollandaisekastikkeella sekä paistinpannulla kypsennetyillä uppomunilla. Emme liioittele lainkaan, kun kerromme, että tässä on makuyhdistelmä, joka todella vie kielen mennessään.

 

Brunssihampurilainen

6 kpl
Valmistusaika: 45 min

Pikahollandaise:

  • 120 g voita
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • ½ tl suolaa

 

Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinin avulla. Laita siivut jääveteen rapeutumaan noin 15 minuutiksi. Valuta.

Leikkaa avokadot siivuiksi.

Valmista uppomunat paistinpannulla parissa erässä. Laita paistinpannu lähes täyteen vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lorauta pannulle tilkka valkoviinietikkaa ja käännä levy pois päältä. Riko munat yksitellen pienelle lautaselle ja valuta nopeasti paistinpannulle. Anna kypsyä 3-4 minuuttia. Siirrä uppomunat talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Mausta suolalla.

Valmista pikahollandaise. Sulata voi kattilassa. Voin sulaessa mittaa kapeaan korkeareunaiseen kulhoon keltuaiset, sitruunamehu, vesi ja suola. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Laita sauvasekoitin päälle ja valuta kuuma sula voi kulhoon ohuena nauhana.

Lämmitä hampurilaissämpylät pannulla tai parilalla. Voitele sämpylät pikahollandaisella ja täytä hampurilaiset rapeilla fenkolisiivuilla, avokadolla, kylmäsavulohella, uppomunalla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile heti.