Mehevät munakokkeliquesadillat ja suippokaali-avokadosalaatti ovat täydellistä brunssitarjottavaa! Samalla ne ovat myös varsinaista hävikkiruokaa – annokseen uppoavat niin edellisillan ylijääneet tortillaletut kuin jääkaapin perälle jääneet kasviksetkin. Munakokkeliquesadilla on myös ruokaisa ja nopea etätyöpäivän lounas tai välipala.

 

Munakokkeliquesadillat ja suippokaali-avokadosalaatti

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

Suippokaali-avokadosalaatti:

Munakokkeli:

  • 6 kananmunaa
  • 0,5 dl kermaa tai maitoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • voita paistamiseen

Lisäksi:

  • 4 tortillalettua
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu korianteria
  • 1 dl salsakastiketta

 

Poista kaalista nuutuneet lehdet sekä kanta. Suikaloi mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja siirrä isoon kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipuli, öljy, limen mehu sekä mausteet, sekoita. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle. Kuutioi avokadot ja lisää salaattiin, sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Riko kananmunat kulhoon. Lisää maito, suola ja mustapippuri. Vatkaa voimakkaasti, kunnes seos on tasaista. Sulata voinokare paistinpannulla ja kypsennä kokkelia keskilämmöllä välillä lastalla sekoittaen. Sekoittele, kunnes kokkeli on hyytynyt. Nosta hellalta.

Täytä quesadillat. Levitä tortillaletut leikkuulaudalle ja lisää salsakastiketta tasaisesti lettujen pintaan. Ripottele päälle reippaasti juustoraastetta. Levitä kokkelia tortillaletun puolikkaalle ja lisää vielä ohueksi suikaloitua punasipulia ja hienonnettua korianteria päälle. Taita tortillalettu kiinni taskuksi ja paista paistinpannulla keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli, tai kunnes quesadillat ovat kauniin ruskeita ja juusto on sulanut. Tarjoile heti maukkaan suippokaali-avokadosalaatin kera.