Kaupallinen yhteistyö: Sydänmerkki
Marraskuussa pimeyden painaessa mielialaa ja jaksamista alaspäin kannattaa kiinnittää huomiota lautaselle. Vaihteleva ja runsaasti värejä sisältävä ruoka tuo puhtia arkiviikkoon ja toimii täydellisesti pian alkavan pikkujoulukauden kattauksissa. Kokosimme yhteen Sydänmerkin kanssa kehitetyt nopeat ja hienostuneet reseptit marraskuun sesonkikasviksista. Näillä voi herkutella hyvällä omallatunnolla. Maku edellä laaditut ohjeet ottavat huomioon myös terveellisyyden.
Vinkki! Simppeleistä resepteistä kokoat helposti monen ruokalajin illallisen alkutalven juhliin. Yksinkertaiset sesgongin makuja ylistävät ruokalajit valmistuvat joutuisasti ja lopputulos saa taatusti hymyn vieraiden huulille.
Persimon hurmaa salaatissa
Ihanan aurinkoinen ja makea persimon on omiaan salaatteihin. Ruokaisuutta annokseen tuovat ohrasuurimot ja kotijuusto. Tämä annos sisältää myös nyt parhaimmillaan olevia kotimaista lehtikaalia, sekä kauden kauneinta hedelmää, granaattiomenaa. Luitko jo mistä tunnistaa kypsän persimonin? Löydät vinkit täältä.
Nopea ruusukaali
Ruusukaali-siskonmakkarapasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja toimii arkiruokana loistavasti. Maustamisen klassikot, mustapippuri, sitruuna ja tuore lehtipersilja tuovat helppoon annokseen reilusti makua. Hurmaava ruusukaali kypsyy hetkessä ja sen kanssa kannattaakin varoa ylikypsentämistä. Tiesitkö että pikkupakkanen parantaa ruusukaalin makua?
Hienostunut maa-artisokka
Neljä raaka-ainetta, puoli tuntia ja muutama työvaihe tuottavat marraskuun maukkaimman keiton. Pehmeä maa-artisokkakeitto saa viimeisen silauksen ja sopivasti purutuntumaa paahdetuista siemenistä. Tämä resepti sopii muuten loistavasti pian alkavan pikkujoulukauden kattauksiin!
Satsumasta raikkautta marraskuuhun
Useimmat mieltävät hedelmät enemmän leivontaan sopiviksi raaka-aineiksi, mutta niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös ruoanlaitossa! Raikas satsuma kruunaa hienostuneen lohen ja nämä saavat kaverikseen purjo-papulisäkkeen. Kaunis annos on oiva vaihtoehto myös juhliin.
Paistettua lohta purjo-papulisäkkeellä
Juuriselleri paahtumaan!
Viime vuosina hieman unohduksiin jäänyt juuriselleri on alkutalven mielenkiintoisin juures. Erikoisennäköisestä mukulasta valmistuu näyttävä ‘paisti’, jonka aromikas maku hurmaa syömään kokoontuneet hetkessä. Kokonaisena paahtamisen sijasta kiireisemmällä aikataululla kokkaava voi myös paahtaa juurisellerin palasina.
Kokonaisena paahdettu juuriselleri
Karpaloista syntyy helppo jälkiruoka
Ota @sydänmerkki seurantaan Instagramissa ja Facebookissa, niin et missaa sydämellisiä reseptejä. Lisätietoa Sydänmerkistä.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.