Juuriselleri eli mukulaselleri on nimensä mukaisesti muhkurainen, pyöreähkö ja rosoinen juures, jonka kuori on ruskehtava. Malto on kiinteää ja väriltään kermanvalkoista. Maku on voimakas, aromaattinen, hieman makea ja maanläheinen. Valitse kiinteä, painavan tuntuinen ja kolhiintumaton mukula, noin 200–800 gramman painoinen on usein sopiva. Kuorittu juures tummuu helposti, joten upota se sitruunaveteen.

Käyttövinkit

Kypsennettynä: Perinteinen raaka-aine sosekeitoissa ja pyreissä. Sopii myös paahdettavaksi, keitettäväksi, höyrytettäväksi, gratiineihin ja pataruokiin. Kokeile valmistaa juuriselleristä ranskalaisia perunoiden sijaan. Raakana: Ohuina suikaleina tai raasteena salaateissa, esimerkiksi waldorfinsalaatissa. Mausteena: Antaa syvän maun liemiin ja kastikkeisiin.