Kaupallinen yhteistyö: Närpiön Vihannes

 

Mikä onkaan parempaa kuin vastuullisesti tuotetut ja kotimaiset kasvihuonevihannekset ympäri vuoden? Närpiön Vihanneksen tekijöillä on iso rooli tuoda nämä herkut jokaiseen kotiin. 

Vastuullisuus ensiarvoista

Monelle kuten myös Satokausikalenterille kotimaiset vihannekset ovat ehdottomia lautasellaan. Sinulla on oikeus tuntea vihannesten alkuperä ja tuotantomenetelmät.

Osuuskunta Närpiön Vihannekselle onkin ensiluokkaisen tärkeää, että heidän kotimaiset herkut ovat tuotettu vastuullisesti. Osuuskunta takaa, että tällaisia kasviksia on tarjolla nyt ja tulevaisuudessa. 

Sertifikaatti takaa turvalliset ja laadukkaat vihannekset 

Närpiön Vihanneksella on 34 kasvihuoneviljelijää, 370 työntekijää ja noin 100 pakkaamotyöntekijää. Viljelijöiden työntekijöissä on myös paljon maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. 

Koska kasvihuonealalta on uutisoitu ikävistä epäkohdista viimeisten vuosien aikana, Närpiön Vihannes haluaa korostaa, ettei liity millään tavalla esillä olleeseen tapaukseen.

Vastuullisuuden takaamiseksi Närpiön Vihanneksen osuuskunnan kaikki viljelijät kuuluvat GLOBALG.A.P. -tuoteturvallisuussertifikaatin piiriin. Kansainvälinen sertifikaatti edellyttää, että kasvihuoneviljelmillä noudatetaan yleisesti sovittuja hyviä maatalouskäytäntöjä.

Närpiön Vihannes on sitoutunut myös sertifikaatin lisäosaan nimeltä GRASP. Se kohdistaa huomion työntekijöiden terveyteen, turvallisuuteen, hyvinvointiin, työoloihin ja työntekijän oikeuksiin ja edellyttää yritykseltä toimenpiteitä niiden toteutumiseksi.

Kannustamme siis kokkaamaan vastuullisesti, terveellisesti ja kotimaisesti!

Vierailimme aiemmin tänä vuonna yhdellä Närpiön Vihanneksen kasvihuoneella. Kurkkaa lisää seikkailusta täältä.

 

 

Muutama fakta kasviksista ja kasvihuonetuotannosta:

  • Kotimaisten kasvihuonevihannesten suosiminen läpi vuoden on hyvä ja järkevämpi vaihtoehto kuin tuontivihannekset. Suomessa ollaan kasvihuoneviljelyn huippuosaajia. Teknologian, viljelytekniikoiden sekä ekologisempien lämmitysmuotojen myötä viljely talvellakin on ympäristöystävällisempää.
  • Muovi ei ole aina pahis. Monet vihannekset, kuten kurkku, säilyvät huomattavasti paremmin ohueen muoviin pakattuna. Kun kierrätämme muovin oikein, siitä on ehdottomasti suurempi hyöty kuin haitta! Ympäristön kannalta kaikista huonoin vaihtoehto on ruokahävikki, jota oikeilla pakkauksilla vähennetään.
  • Tomaattien optimaalinen säilytyslämpötila on +12-16 astetta, ei suinkaan jääkaappilämpötila. Tomaattien maku ja rakenne kärsivät viileässä jo kolmessa tunnissa, ne kannattaa siis ehdottomasti säilyttää huoneenlämmössä!

 

Seuraa Närpiön Vihannesta Facebookissa ja Instagramissa, niin saat uutiset kotimaisesta vihannesten tuotannosta ensimmäisten joukossa.

 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.