Kun mielesi tekee maukasta katuruokaa, poimi ostoskoriin muhkea munakoiso, pari paprikaa sekä pussillisen punasipulia ja pitaleipiä. Munakoisopitat ja itse tehty ajvar-kastike maistuvat ihanan herkullisilta.

 

Munakoisopitat ja itse tehty ajvar-kastike

Neljälle

  • 1 iso munakoiso
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl öljyä + lisää paistamiseen
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 suippopaprika
  • oliiveja
  • 4 pitaleipää
  • turkkilaista jogurttia
  • tuoretta tilliä

Ajvar-kastike:

 

Valmista ensin ajvar-kastike alla olevan ohjeen mukaan.

Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita munakoisot ja punasipulit kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, juustokumina, savupaprika ja valkosipulijauhe. Anna maustua hetki.

Paista munakoisot ja punasipulit öljyssä pannulla muutamassa erässä. Munakoisot imevät paljon öljyä ja kaipaavat melko pitkän paiston keskilämmöllä, jotta ne ruskistuvat ja pehmenevät. Punasipuleille riittää nopeampi paisto.

Leikkaa suippopaprika renkaiksi. Halkaise oliivit.

Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä ne turkkilaisella jogurtilla, ajvarilla, munakoiso- ja punasipulisiivuilla, oliiveilla sekä tuoreella tillillä. Tarjoile heti.

 

Ajvar-kastike:

Halkaise paprika ja poista siemenet. Laita leivinpaperin päälle uunipellille leikkauspinta alaspäin. Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja aseta leikkauspinta alaspäin pellille. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Paahda kasviksia 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Siirrä paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna jäähtyä. Kelmun alla jäähdyttäminen auttaa irrottamaan kuoret.

Kaavi munakoison hedelmäliha pois kuoresta ja siirrä tehosekoittimeen. Kuori paprika (ei hätää, jos ihan kaikki kuori ei irtoa) ja laita paprikat tehosekoittimeen. Surauttele karkeaksi massaksi. Siirrä seos kulhoon.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja punasipuli, sekoita munakoiso-paprikaseoksen joukkoon. Lisää omenaviinietikka, sitruunamehu, savupaprikajauhe ja chilijauhe. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla.