Maissi on nyt parhaimmillaan. Heti sadonkorjuun jälkeen maissit ovat sokeripitoisia, aromikkaita ja pehmeitä. Tämä helppo ja nopea maissiresepti valmistuu käden käänteessä. Nämä herkulliset maissit maistuvat vaikka lisukkeena tai miksei ihan sellaisenaankin.

Parmesan maissit

  • Vettä
  • 2 tl sokeria
  • 3 tuoretta maissia
  • Nokare voita
  • Ripaus suolaa
  • Parmesanijuustoa

 

Kiehauta 1-2 l vettä tai niin paljon että maissit peittyvät. Mausta keitinvesi sokerilla.

Poista maissintähkistä lehdet ja laita tähkät kiehuvaan veteen. Keitä noin 10 minuuttia. Maissi on kypsä, kun haarukka uppoaa maissin tähkiin.

Levitä maissien päälle nokare voita ja ripottele päälle ripaus suolaa. Raasta päälle vielä parmesanijuustoa oman maun mukaan.

 

Syömistä helpottamaan on saatavilla maissitähkän molempiin päihin kiinnitettäviä pidikkeitä, joiden avulla kuumaa maissia pystyy käsittelemään niin, että mehukkaat jyvät saa haukatuksi, mutta myös haarukan ja veitsen avulla syöminen onnistuu.

 

Lisätietoa maissista löydät täältä.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.