Lokakuussa päivien lyhentyessä on mukava vetäytyä keittiöön kokeilemaan uusia reseptejä. Herkullinen klassikko syksyyn on sinisimpukat valkoviiniliemessä.

Vinkki: Sinisimpukat kannattaa syödä heti valmistuksen jälkeen. Jos kypsiä sinisimpukoita jää jostain syystä yli, ne voi pakastaa. Poista kuori ja pakasta pakastepussissa tai tiiviissä rasiassa. Käytä pastakastikkeissa tai keitoissa, simpukat säilyvät pakastettuna noin 5–6 kuukautta. 

 

Sinisimpukat valkoviiniliemessä 

Kahdelle
Valmistusaika: 30 min

Tarjoiluun:

  • leipää

 

Laita sinisimpukat varovaisesti tiskialtaaseen ja laske niiden päälle runsaasti vettä. Harjaa simpukat juuresharjalla ja poista parrantupsut terävällä veitsellä. Jos seassa on avonaisia simpukoita, napauta niitä ja seuraa sulkeutuvatko ne. Jos simpukka ei sulkeudu tai kuori on rikki, se kannattaa heittää biojätteeseen.

Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulit. Hienonna myös timjami. Sulata voi laakeassa kannellisessa kasarissa. Kuullota sipuleita ja timjamia muutama minuutti. Lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kasariin ja laita kansi päälle. Anna kiehua kannen alla voimakkaasti noin 5 minuuttia, ravistele kasaria välillä. 

Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne kasarista reikäkauhalla. Nouki pois sellaiset simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää liemeen kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla. Kaada liemi simpukoiden päälle ja ripottele päälle reilusti persiljaa. Tarjoile heti rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.