Mateen paras sesonki on tammi–helmikuussa. Kun sen ostaa kalatiskiltä valmiiksi nyljettynä, voi kokkaamisen aloittaa heti. Uunimade fenkoli-perunapedillä maistuu ihanan mehevältä ja herkulliselta uunissa kypsennettynä.

 

Uunimade fenkoli-perunapedillä

Neljälle
Valmistusaika: 60 min

  • 1 nyljetty made (noin 1 kg)
  • 1 ½ tl suolaa

Fenkoli-perunapeti:

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pyyhi mateen pinta talouspaperilla. Hiero suola kalan pintaan ja jätä hetkeksi maustumaan.

Pese ja kuivaa perunat. Paloittele ne tasakokoisiksi paloiksi. Leikkaa fenkolin pohjasta kanta pois ohuelti. Halkaise fenkoli pitkittäissuunnassa kahtia ja leikkaa molemmat puolet vielä neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet.

Laita perunat, fenkoli ja valkosipulinkynnet laakeaan uunivuokaan. Lisää oliiviöljy ja mausta  suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita. Paahda uunissa 20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet.

Sulata voi. Riivi rosmariinin lehdet oksista. Hienonna lehdet ja lisää ne voisulaan. Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Nosta vuoka uunista ja laita made kasvisten päälle. Lisää tomaatit ja oliivit vuokaan mateen molemmin puolin. Lusikoi rosmariinivoi mateen ja kasvisten päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä 20-25  minuuttia. Made on kypsä, kun liha irtoaa selkärangasta.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Uunimade fenkoli-perunapedillä