Chilisadosta valmistuu pienellä vaivalla sopivan sähäkkää chilikastiketta, joka maistuu voileivän välissä. Kotitekoinen chilikastike ja avokadoleipä on mahtava yhdistelmä maukkaaseen ja täyttävään välipalaan.

Vinkki: Chilin poltteen uskotaan usein piilevän siemenissä, mutta todellisuudessa tulisin osa on chilin sisällä sijaitseva siemenliha. Voit siis säätää ruoan tulisuutta siementen ja siemenlihan määrää muuttamalla.

 

Kotitekoinen chilikastike ja avokadoleipä

Kahdelle, 2 dl valmista chilikastiketta
Valmistusaika: 30 min 

Chilikastike:

Avokadoleipä:

 

Halkaise chilit ja kaavi pois siemenet, pilko chilit muutamaan osaan. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipulit pieneksi. Kuullota sipuleita muutama minuutti miedolla lämmöllä öljyssä paistinpannulla. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää etikka, vesi, sokeri ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia tai kunnes chilit ovat täysin pehmeitä. Surauta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Anna jäähtyä.

Valmista avokadoleipä. Paahda leipäviipaleet rapeaksi ja hiero valkosipulinkynttä kevyesti leivän pintaan. Levitä päälle kerros salaattia ja viipaleiksi leikattu avokado. Paista kananmunat rapeaksi öljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Nosta paistetut kananmunat leipien päälle ja viimeistele chilikastikkeella. Leivät ovat täydellistä brunssiruokaa!

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.