Suolaista vai makeaa? Makuasioista ei kannata kiistellä, mutta kumpaa tahansa kannatatkaan, mansikka on aina nappivalinta. Grillattu lohi mansikkasalsalla on kesäkekkereiden tähti, joka on taivaallisen hyvää.
Grillattu lohi mansikkasalsalla
Neljälle
Mansikkasalsa:
- 250 g tuoreita mansikoita
- 1 punainen nippusipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Mausta lohifilee suolalla ja mustapippurilla. Sudi lohen pintaan hieman öljyä. Grillaa lohifilee, ensin nahkapuoli alaspäin ja sitten hetki toisinpäin, jotta pintaan tulee kaunis väri. Lohta ei kannata kypsentää liikaa, se saa jäädä meheväksi.
Mansikkasalsaa varten perkaa ja pilko mansikat. Hienonna nippusipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili, poista siemenet halutessasi. Hienonna basilika. Sekoita kaikki mansikkasalsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile grillatun lohen kanssa.