Ihana lisuke erilaisiin ruokiin! Kotitekoinen kimchi saa makua gochugaru-chilijauheesta ja sopii muun muassa paistetun riisin kanssa.

Vinkki: Valmista kimchin kanssa esimerkiksi paistettua riisiä. Paista pannulla kypsää riisiä, porkkanoita ja sipulia. Mausta hienonnetulla kimchillä, seesamiöljyllä ja soijakastikkeella. Tarjoile paistetun kananmunan ja kevätsipulin kera.

 

Kotitekoinen kimchi

Kuudelle
Valmistusaika: yli 2 viikkoa

Maustetahna:

 

Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se suupaloiksi. Siirrä kaali kulhoon ja hiero suola kaalin pintaan. Mittaa vesi kulhoon ja aseta lautanen päälle painoksi. Anna kaalin suolaantua huoneenlämmössä yön yli.

Huuhtele kaali perusteellisesti kylmällä vedellä ja puristele se kuivaksi. Raasta tai hienonna kuoritut valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, chilijauhe, soija- tai kalakastike, riisiviinietikka ja sokeri kulhossa. Hienonna kevätsipulit pieneksi silpuksi ja lisää maustetahnan sekaan. Lisää kaali ja sekoita kunnolla käsiä apuna käyttäen, käytä kumihanskoja, jotta polttavaa chilijauhetta ei joudu vääriin paikkoihin! 

Siirrä kaali puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin ja anna seistä huoneenlämmössä varjoisassa paikassa muutaman päivän ajan. Paina kaali tiiviisti purkin pohjalle niin, että kaalista ja mausteliemestä sekoittuva neste nousee pintaan. Siirrä kimchi jääkaappiin ja odota vähintään kaksi viikkoa. Kahden viikon jälkeen kimchi on valmis syötäväksi.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Kotitekoinen kimchi