Tuore kurkuma tuo väriä ja makua tuhdin täyteläiseen curryyn, jossa perunat hautuvat pehmeiksi kookosmaidossa. Kurkuma-perunacurry sopii hyvin raikkaan vihersalaatin kera.

Kurkuma-perunacurry

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen chili
  • 4 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettuja korianteria
  • 2 tl kardemummaa
  • 400 g kookosmaitoa
  • 250 g kotijuustoa
  • 200 g pakasteherneitä
  • ½  sitruunan mehu

Viimeistelyyn:

  • tuoretta korianteria

 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma ja inkivääri. Viipaloi chili. Jos käytät voimakasta chiliä, voit poistaa siemenet. Pese ja kuori perunat. Paloittele perunat halkaisijaltaan muutaman sentin kuutioiksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää kuivamausteet ja kuullota hetki, kunnes mausteet alkavat tuoksua voimakkaasti. Lisää sipuli, valkosipuli, kurkuma, inkivääri ja chili. Kuullota keskilämmöllä vähintään 5 minuuttia tai kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää perunakuutiot ja kookosmaito. Kiehauta ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunakuutiot ovat kypsiä. Kookosmaitoa ei kannata keittää kovalla lämmöllä, sillä se voi juoksettua.

Kuutioi kotijuusto. Lisää curryyn juustokuutiot ja pakasteherneet. Keitä vielä pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa basmatiriisin ja tuoreen korianterin kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.