Pinkit Bao bun -sämpylät ovat brunssiherkku vailla vertaa. Bao bunit saavat täyteläisyyttä mehevästä kidneypaputahnasta ja raikkautta sesongin kasviksista. Vitamiineja puhkuva punakaali ja pinkki punasipulimarmeladi ovat oikeaa väriterapiaa kylmän alkuvuoden keskelle. 

 

Pinkit Bao bun -sämpylät

8 kpl
Valmistusaika: 45 min + marmeladin jäähtymisaika

Punasipulimarmeladi:

  • 3 punasipulia (250 g)
  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria

Marinoitu punakaali:

  • 200 g punakaalia
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • ½ limen mehu
  • ripaus suolaa ja sokeria

Kidneypaputahna:

Lisäksi:

  • 8 kpl Bao buneja
  • tuoretta korianteria

 

Valmista ensin punasipulimarmeladi. Kuori ja hienonna punasipuli. Laita se kattilaan balsamiviinietikan, veden ja suolan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää sitten hillo-marmeladisokeri ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Marinoitua punakaalia varten leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hiero kaalisuikaleiden joukkoon öljy, limen mehu sekä ripaukset suolaa ja sokeria.

Kidenypaputahnaa varten valuta kidneypavut ja kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ne kulhoon yhdessä öljyn sekä limen raastetun kuoren ja mehun kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta tahna hienonnetulla chilillä ja suolalla.

Lämmitä Baot pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punasipulimarmeladilla, kidneypaputahnalla ja marinoidulla punakaalilla. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla.