Kaupallinen yhteistyö: Muurikka

 

Lettutaikina taipuu täyttäväksi ruoaksi, kun taikinaan lisätään raejuustoa ja räiskäle täytetään kanalla sekä sesongin kasviksilla. Kaasupolttimen ja teräspannun avulla valmistat läheisille maittavan aterian uskomattoman helposti.

Lettupannu kaikkeen ruoanlaittoon

Lettutaikina valmistuu kesällä tämän tästä, ja se jos mikä on hyvä syy kokata ulkona. Muurikan kätevän kaasupolttimen avulla järjestät läheisille lettukestit, joissa jokainen saa nauttia räiskäleitä vatsansa täydeltä. 

Helposti sijoitettava kaasupoltin 58LL on 90 senttimetriä korkea ja istuu luontevasti pihan tai terassin ruokailualueen äärelle, jolloin ruoanlaitostakin on helppo tehdä yhteinen seurusteluhetki. Kompaktimpi, 48 senttimetriä korkea kaasupoltin 48SL kulkee mukana mökkireissuilla, veneretkillä ja piknikeillä, mahdollistaen aterioinnin lähestulkoon missä tahansa. Poltinten integroitu tuulisuoja pitää liekin tasaisena myös tuulispäivinä – mikäpä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin valmistaa herkullinen ateria vaikka auringon lämmittämällä rantakalliolla?

Kaasupoltinten kanssa käytettävä Muurikka-pannu valmistetaan kuumavalssatusta teräksestä. Kovaakin käyttöä kestävän pannun halkaisija on 58 senttimetriä, eli se sopii ruoanlaittoon noin 4–8 hengelle, ja mukana tuleva suojapussi tekee pannun kuljettamisesta vaivatonta. Ikoninen pannu sopii kaasupolttimen lisäksi myös sähkögrillillä tai avotulella käytettäväksi.

Kaasupoltinten ja teräspannun käytännöllisyys näkyy käyttötapojen monipuolisuudessa, sillä polttimen ja pannun avulla voit grillata, wokata ja paistaa mitä tahansa ruokaa, niin suolaista kuin makeaakin. Polttimessa on kaksi kaasukehää, mikä mahdollistaa eri paistolämpötiloja vaativien ainesosien kypsentämisen samanaikaisesti – esimerkiksi proteiinit saavat kypsyä pannulla ilman huolta siitä, että kasvikset pääsisivät kärähtämään. Kaasupolttimen ja Muurikka-pannun käyttäjällä vain mielikuvitus on mahdollisuuksien rajana. Kokeile valmistaa vaikka pad thaita, erilaisia pizzoja tai räiskäleitä suolaisella täytteellä!

Suolainen lettutaikina

Lettutaikina maissijauhoilla ja raejuustolla ryyditettynä on täydellinen pohja proteiinipitoiselle lounaalle. Paista letut Muurikka-kaasupolttimen avulla ja grillaa täytteeksi kanaa. Pilko lisäksi kurkkua, tomaattia, punasipulia sekä salaattia ja kruunaa annos käyttövalmiilla tsatsikilla.

Annoksia: 8-10 lettua
Valmistusaika: 30 min

 Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 2 prk (á 200 g) raejuustoa
  • 4 dl maissijauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • tl rouhittua mustapippuria

Täytteeksi:

Valmistusohje:
1. Sekoita lettujen raaka-aineet kulhossa ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää maitoa tarvittaessa, jos taikinasta tulee liian paksua.

2. Paista letut voissa tai öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin Muurikka-pannussa kaasupolttimessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

3. Pidä valmiit letut lämpiminä sillä aikaa kun valmistelet täytteet. Grillaa broilerin rintafileet kypsiksi Muurikka-pannussa. Leikkaa rintafileet reilun suupalan kokoisiksi suikaleiksi ja viipaloi tomaatit, kurkut ja punasipuli.

4. Täytä letut broilerisuikaleilla, tomaatilla, kurkulla, punasipulilla, salaatilla ja valmiilla tsatsiki-kastikkeella. Nauti lämpiminä.

Tutustu muihin herkullisiin Muurikan resepteihin tämän linkin takaa. Muista myös seurata Muurikkaa Instagramissa @muurikkasuomi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.