Kasvistieto

Kasvistieto

Joulun juurekset: lanttu

Joulun juurekset: lanttu

Lantun käyttö puhuu ruokakulttuurimme, ympäristömme ja kotimaisten kasvisten käytön lisäämisen puolesta – on siis...

Yksi Suomen suosituimmista vihanneksista: sipuli

Yksi Suomen suosituimmista vihanneksista: sipuli

Voimakkaanmakuinen valkosipuli, raikas kevätsipuli, aromikas salottisipuli ja perinteinen keltasipuli – eri sipulilajikkeita on valtava...

Sesongin suosikki: bataattia pöytään!

Sesongin suosikki: bataattia pöytään!

Bataatin kirkkaan oranssi väri houkuttelee ja monipuoliset käyttömahdollisuudet nostavat tämän yhdeksi suosikkimukuloista. Bataatista valmistuu...

Sesonkiherkku: Ruusukaali

Sesonkiherkku: Ruusukaali

Syksyiset ilmat viilenevät ja tuovat tullessaan ensimmäiset yöpakkaset – on ruusukaalin aika loistaa.  Ruusukaali...

Sesonkijuures: Mukulaselleri

Sesonkijuures: Mukulaselleri

Mukulasellerin rosoisen kuoren alta paljastuu aromikas juures. On aika nostaa juurekset maasta ja niiden...

Satokauden puolukassa on luonnetta

Satokauden puolukassa on luonnetta

Syksyisin Suomen metsät punertavat puolukasta – maamme tärkeimmästä luonnonmarjasta. Innostus marjastusta kohtaan on selvästi...

Kelta- ja raitajuuret hurmaavat syksyn ruokapöydässä

Kelta- ja raitajuuret hurmaavat syksyn ruokapöydässä

Syksy on juuresten juhlaa! Kaunis ruska tekee tuloaan ja kotimaisten juuresten satoa kerätään vähintään...

Sadonkorjuun parhaat raaka-aineet suoraan tilalta – Näillä vinkeillä on helppo osallistua Lähiruokapäivään 11.9.2021

Sadonkorjuun parhaat raaka-aineet suoraan tilalta – Näillä vinkeillä on helppo osallistua Lähiruokapäivään 11.9.2021

Lähiruokapäivää vietetään 11.9.2021 ja haastamme kaikki suomalaiset mukaan omalle makumatkalle. Kiersimme ennakkoon neljä...

Tutustu kategorioihimme: