Kaupallinen yhteistyö: @Radisson Blu Hotellit

 

Mikä on onnistuneen kokouksen salainen resepti? Meistä se muodostuu inspiroivista tiloista, toimivasta kokoustekniikasta sekä ravitsevan herkullisista aterioista, jotka ylläpitävät energiatasoa koko kokouspäivän ajan! Radisson Blu Hotellien Brain Food -lounastarjoilut saa myös uskomattoman kauniina ja värikkäinä lautasannoksina kokoustilaan suoraan tarjoiltuna. Satokausikalenteri kävi testaamassa Radisson Blu Plazan upeissa puitteissa, miten sesonkituotteet näkyivät ja maistuivat kokouslounaalla! 

Raikkaita lautasannoksia tunnelmallisen kabinetin harmoniassa nautittuna

Joihinkin kokouksiin lautasannoksina tarjoiltava lounas on täydellinen vaihtoehto! Esimerkiksi silloin, kun kokousta halutaan viettää rauhassa omalla porukalla tai mikäli annoksien eleganttiin esillepanoon halutaan panostaa erityisen paljon. Radisson Blu Hotellin kaikki Brain Food -kokoustarjoilut saakin tarjoiltuna suoraan kokoustiloihin lautasannoksina. Lautasannoksina toteutetut Brain Food -kokouslounaat ovat kuin pieniä ja värikkäitä taideteoksia. Sitä on esimerkiksi kaunis pääruoka-annos paahdettua taimenta, sitruunaperunakakkua, rapsakkaa porkkanaa ja rapuvaahtoa! 

Radisson Blu Plazan Executive Chef Mikko Terho on suunnitellut uskomattomat ja hienostuneet annokset suurella sydämellä: ”Näiden annoksien suunnittelussa tärkeimpänä koin yhdistää satokauden raikkaat ja värikkäät tuotteet terveellisiin Brain Food -periaatteisiin.” 

Satokausi-kalenterin mukaisia sesongissa parhaimmillaan olevia raikkaita, värikkäitä ja makoisia kasviksia sekä hedelmiä, kuten esimerkiksi vesimelonia, sitruunaa ja porkkanaa, on käytetty runsaasti niin alku-, pää- kuin jälkiruoassakin. Kasviksien antioksidantit vaikuttavat suoraan kokoustajien vireystilaan. 

Tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet on yhdistelty taitavasti toisiinsa, jotta annokset ovat aina tasapainoisia maultaan. Esimerkiksi alkuruokasalaatissa feta on hienosti yhdistetty vesimelonin kanssa, jotta happotasapaino on juuri täydellinen. 

Radisson Blu -hotellien kokouslounailla suositaan kotimaista kalaa ja sesongin raaka-aineita

Kokouslounaan tulee olla tarpeeksi kevyttä ja samalla ravitsevaa. Raaka-aineiden tulee olla valittu niin, että energiaa riittää tasaisesti läpi pitkienkin kokouspäivien. Kotimaista ja sesongissa olevaa hyvää rasvaa sisältävää kalaa, kuten syyskaudella taimenta, käytetään mahdollisimman paljon raaka-aineena. Radisson Blu Hotellien Brain Food -konseptissa halutaankin kannustaa asiakkaita syömään enemmän hienoa kotimaista kalaa! 

Brain Food -konsepti sekä sesonkituotteiden kunnioittaminen näkyy itse aterioiden lisäksi myös raikkaissa kurkulla, limellä ja vesimelonilla maustetuissa kokousvesissä, sillä vedenjuominen ja nesteytys on ehdottoman tärkeää vireystason ylläpidossa. 

Kun sydän sykkii tekemiselle, se näkyy myös asiakkaan lautasella

On hienoa seurata, miten annokset ”pleitataan” eli rakennetaan lautasille suurella pieteetillä. Näin tekee myös Radisson Blu Plazan taitava Sous Chef Sara Meriläinen rakentaessaan suussa sulavaa ja raikasta Päärynä-crumblea Plazan board roomissa kokoustavien asiakkaiden jälkiruoaksi. Lopputulos väreineen on harmoninen ja näyttävä sekä ilahduttava päätös aterialle! Esillepano vaikuttaakin suoraan kokoustajien vireystilaan, sillä värikäs ja kauniisti esille laitettu ruoka lisää ruokailun tuottamaa mielihyvää. 

Koko tiimi keittiöstä kokoustarjoilijoihin tekee työtään suurella omistautuneisuudella ja innolla aina kokoustilojen kattauksista lähtien. Radisson Blu Hotellien aterioissa jokainen pieni yksityiskohta on tarkkaan suunniteltu, jotta kokouspäivän tarjoilut ovat varmasti tasapainoisia ja mieluisia. Executive Chef Mikko kertoo, että uskoo vahvasti siihen, että kun sydän sykkii tekemiselle, niin se näkyy myös asiakkaan lautasella. Siitä voimme kaikki olla varmasti samaa mieltä! 

Kokouslounaan aterioissa ei olla säästelty sesongin Satokausi-tuotteissa!  

Satokausi-ajattelua syleilevissä Brain Food -lautasannoksissa sesonkituotteet ovat näyttävästi ja värikkäinä esillä alku-, pää- ja jälkiruoissa, kattauksissa sekä makuvesissä. Raikas vesi saa kaverikseen esimerkiksi aromaattista limeä, kotimaista kurkkua tai mehukasta vesimelonia. 

Kotimainen vesimeloni on Radisson Blu -kokouslounaalla päässyt kauniisti ja mehukkaasti tarjolle kokousveden lisäksi alkuruokasalaattiin fetajuuston kaveriksi. Makeat suomalaiset vesimelonit ovat sesongissa elo-syyskuussa. Kaupasta maukkaimman vesimelonin löydät valitsemalla porukan kookkaamman yksilön. Älä turhaan poista vesimelonin siemeniä, sillä ne ovat syötäviä ja ravinteikkaita. Kokeile yhdistää vesimeloni limen kanssa, jotta sen maku korostuu entisestään! 

Kokouslounaan pääruoka-annos on yhdistelmä paahdettua taimenta, sitruuna-perunakakkua, rapuvaahtoa ja näiden värimaailmaa täydellisesti korostavaa rapsakkaa porkkanaa! Varastointia hyvin kestävä porkkana on juureksien ikisuosikki, eikä suotta! Porkkana sopii tietysti popsittavaksi ihan sellaisenaan, mutta se on monien suolaisten ja makeiden reseptien tähti arki- ja juhlaruoissa. Muistathan myös hyödyntää naatit salaatissa. 

Jälkiruokiin, makeisiin leivonnaisiin ja suolaisiin piirakoihin soveltuva päärynä on kokouslounaalla kuutioitu kauniin kutsuvasti crumblen päälle. Suomalainen päärynä on sesongissa syys-marraskuussa. Kypsä päärynä on tuntumaltaan pehmeä ja väri vaihtele vihreästä ruskeaan. 

 

Vastuullinen Brain Food -kokouskonsepti on saatavilla kaikissa Helsingin, Espoon, Turun, Tampereen sekä Oulun Radisson Blu Hotelleissa. Brain Food -konsepti on toteutettavissa yhtä lailla pienelle työtiimille kuin suurellekin kokousporukalle. Varaa oma Brain Food -kokouselämyksesi täältä!