Kotimaiset varhaisperunat – alkukesän suosikki. Kesäinen lohikeitto valmistuu herkullisista uusista perunoista ja raikkaista kasviksista. Ihanan kevyt lounas lämpimiin kesäpäiviin.

Vinkki: Jos kalan käsittelystä jää yli kalanperkeitä, niistä kannattaa keittää makoisa kalaliemi. Nakkaa mukaan jääkaapin perukoilla pyörivät porkkanat ja muut juurekset. Jäähtyneen ja siivilöidyn kalaliemen voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. 

 

Kesäinen lohikeitto

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

 

Pese perunat perusteellisesti ja pilko muutamaan osaan. Viipaloi fenkoli ja kuorittu sipuli sekä valkosipuli. 

Sulata nokare voita kattilassa. Kuullota kasviksia kattilassa muutama minuutti. Lisää kalaliemi ja anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Poista lohesta nahka ja paloittele suupaloiksi. Lisää lohi ja puolitetut retiisit keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Maista keittoa ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja tarjoile leivän kanssa. 

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Lohikeitto