Tuhti lämmittävä kananmunacurry sopii kylmiin pakkaspäiviin. Mukavasti mausteisuutta tuovat kullankeltainen, tuore kurkuma, inkivääri ja chili. Yhdessä tomaattipohjaisen curryn ja täyteläisten munien kanssa ne muodostavat mahtavan makuliiton, jota on vaikea päihittää kirpeillä keleillä. Tarjoile riisin, naanleivän ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Lämmittävä kananmunacurry
Neljälle
Valmistusaika: 45 min
Curry:
- 2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 1 rkl hienonnettua tuoretta kurkumaa
- 2 tl garam masalaa
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 1 punainen chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 400 g tomaattimurskaa
- 0,5 dl kermaa
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi:
- 8 keitettyä kananmunaa (voit jättää keltuaisen valuvaksi tai keittää kovaksi)
Tarjoiluun:
- keitettyä riisiä
- naanleipää
- jogurttia
Sekoittamiseen:
- sauvasekoitin tai tehosekoitin
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Lisää kasariin tai kattilaan öljyä ja kuullota sipulisilppua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Kuori ja raasta kurkuma ja inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Lisää kattilaan sipuleiden joukkoon. Mittaa sekaan myös kuivatut mausteet ja suola. Kuullota muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska ja anna porista kannen alla 20 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää kerma. Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa suolalla.
Keitä kananmunat. Lisää kananmunat varovasti kiehuvaan veteen isoon kattilaan ja keitä haluamaasi kypsyyteen. 6 minuutin munassa on vielä hieman valuva keltuainen ja 10 minuutin muna on kovaksikeitetty. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä ja kuori.
Lisää keitetyt kananmunat currykastikkeeseen ja tarjoile keitetyn riisin, naanleivän ja jogurtin kanssa.