Kaupallinen yhteistyö: Winestate

 

Talvi on kotona nautiskelun aikaa. Mausteinen kikhernecurry yhdistettynä raikkaaseen valkoviiniin on juuri se, mitä tarvitset kylmänä talvipäivänä. Valmista curry kattilaan porisemaan, kaada lasi viiniä ja anna pakkasen paukkua! 

 

Yllättävä makupari – mausteinen curry ja raikas Torres Viña Esmeralda 2023 


Kikhernecurry saa makunsa monivivahteisesta mausteseoksesta, jossa yhdistyvät mm. kurkuma, inkivääri ja lämpimät chilin sävyt. Ruoka ei kuitenkaan ole liian tulinen, vaan juuri sopivasti mausteinen, jotta Torres Viña Esmeralda  pääsee oikeuksiinsa.

Tämä vaaleankeltainen, puolikuiva valkoviini on todellinen helmi talven ruokapöytään. Viinin raikkaat hapot leikkaavat curryn täyteläisyyttä ja korostavat mausteiden monimuotoisuutta. 

Curry sopii mainiosti niin arjen illalliseksi kuin talvisen illanistujaisen tähdeksi. Viinin ja ruoan harmonia tuo ruokailuhetkeen ripauksen luksusta, mutta samaan aikaan se pysyy helposti lähestyttävänä ja rentona valintana.

 

valkoviinipullo

Bataatti-kikhernecurry

 

Valmistusaika: Neljälle 

Aktiivinen: 35 min

 

Bataatti-kikhernecurry

 

  • 1 (n. 400 g) bataattia, kuutioituna
  • 2 porkkanaa, viipaloituna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 sipulia, hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 keltainen chili, hienonnettuna
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 3 tl curryjauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk (400 g) kikherneitä, valutettuna
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 limen mehu puristettuna
  • suolaa tarvittaessa

 

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria
  • jogurttia
  • jasmiiniriisiä ja naanleipää

 

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia.

Lisää inkivääri sekä chili ja kypsennä hetki.

Ripottele currytahna, curryjauhe ja kurkuma pannulle ja freesaa pari minuuttia.

Lisää bataatti ja porkkana. Sekoita kaikki hyvin sekaisin.

Kaada kookosmaito ja kasvisliemi. Hauduta noin 15 minuuttia.

Sekoita joukkoon kikherneet ja anna niiden kuumeta.

Viimeistele limemehulla ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoile korianterin ja jogurtin kanssa. Nauti riisin ja naanleipien seurassa.

 

kikhernecurry

 

Tutustu muihin Satokausikalenterin ja Winestaten ruoka- ja viinivinkkeihin Satokausikalenterin reseptiarkistossa. Muista myös seurata Winestatea Instagramissa @winestate.fi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.