Tämä helppo paahdettu feta-rypälesalaatti on täynnä syksyn makuja. Suolainen fetajuusto ja makeaksi paahtuvat viinirypäleet muodostavat täydellisen makuparin. Voit käyttää salaattiin omia lempijuureksiasi. 

 

Paahdettu feta-rypälesalaatti

Kahdelle
Valmistusaika: 45 min

Kastike:

  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • ½ tl suolaa

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori juurekset ja pilko ne isoiksi, noin viiden sentin paloiksi. Huuhtele rypäleet.

Laita salottisipulit, valkosipulinkynnet ja juurekset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja hieman suolaa ja mustapippuria. Paahda 25 minuuttia, kunnes juurekset alkavat pehmetä.

Leikkaa leipä kuutioiksi ja pirskottele kuutioiden päälle loput 2 rkl oliiviöljyä. Nypi salviasta lehdet. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista paksu lehtiruoti ja revi lehtikaali pienemmäksi.

Ota pelti uunista ja lisää leipäkuutiot,  viinirypäleet, lehtikaali sekä salvia. Sekoita. Aseta fetajuusto keskelle. Laita pelti takaisin uunin ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes leipäkuutiot ja lehtikaali ovat saaneet hieman väriä.

Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja kaada lämpimien vihannesten päälle.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Paahdettu feta-rypälesalaatti